31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Ići dole

31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  Astrotanja taj Pet Maj 31, 2013 11:06 am

31.05.-8.08. Merkur je prva planeta koja ovog proleće ulazi u Raka i donosi period promena, jer će se energije vrlo brzo ovih dana manjati, jer će sada biti akcenat na vodene znake. Najpre će se menjati naša razmišljanja i komunikacija,koja će sada biti više prožeta osećanjima, a zatim ulaskom Venere u Raka 3.06. i emotivne veze, ljubavni odnosi, odnosno ovoga puta više porodični. Merkur u Raku utiče pre svega na porodičnu komunikaciju, u kojoj će se osećanja biti pokretač naših razmišljanja i odluka.

Ovo je vreme će se voditi važi razgovori u domu,bilo vezana za porodične stvari, bilo vezane za dom i porodicu, ili porodičan posao, ako tog ima kod vas, bilo o kupovini, ili prodaji vezanoj za dom i ukućne. U ovom periodu postaju značajene i aktuelne stvari koje se tiču porodičnog života i doma. Planiraće se i razgovorati i o uređenju i promenama u domu, da bi već od 3. 06. kada bude ušla Venera u Raka, te ideje pretvorile i u uređenje doma, ali i onog što je mnogo bitnije unošenje ljubavi, lepote i radosti u dom.

Merkur u Raku omogućava da intuitivno osetimo probleme i tražimo rešenja, donosimo odluke za neku, nama važnu situaciju, već od 2, 3. juna, kada će biti u trigonu sa Neptunom u Ribama. Suptilnosti u komunikaciji će biti više, spremnosti da razumem nešto i bez mnogo reči, da osetimo poruke i ideje i bez objašnjenja. Merkur ujedno pravi i trigon sa Saturnom u Raku, odnosno prisutan je veliki vodeni trigon koji pdoprinosi uspešnijoj komunikaciji i donošenju odgovorujućih stabilnih i pogodnih dogovora,donošenje mudrih rešenja, ili obavljanju značajnih razgovora, koji mogu da pokrenu uspešno rešavanje nekih problema i od ranije. Odluke koje se donose su postojane, a komunikacija je pod ovim tranzitima veoma dobra, sa razumevanjem, a opet i odlučnošću i zato veoma konstruktivna.

Merkur u Raku će biti u opoziciji sa Plutonom u Jarcu oko 6, 7., što može doneti probleme u komunikaciji, rasprave, praćene jakim osećanjima, inaćenjem, ubeđivanjem, ljutnjom. To je vreme završetka školske godine za neke, ili privođenje kraju, pa eto i porodičnih svađa zbog ocena. Kako će i Venera tog dana praviti veliki trigon sa Saturnom i Neptunom, neke problemi u komunikciji koji su prisutna, biće lakše da se posle svađa pomirmo. Posle konflikata u komunikaciji, kojih će biti , jer je i dispozitor Mesec tog dana u Blizancima u kvadratu sa Neptunom u Ribama i u konjucijiji sa Marsom, pa će otkrivanje ili susretanje sa nekim neistinama, ili lažima biti povod svađa i konflikata sa drugima. Već 7. i 8. Merkur će biti i u kvdratu sa Uranom, donoseći pojačanu napetost, nervozu, preterano mentalno trošenje energije i napetost u komunikaciji, koja kod nekih može dovesti i do kratkotrajnih prekida nekih odnosa, ili do jakih uzbuđenje i nerviranja,ili razilaženja u razmišljanjima, što nepovoljno deluje na komunikaciju.

Šta vam može doneti Merkur u Raku, sigurno se pitate. Ako vam Merkur u Raku prolazi u 4.kuću , odnosno ako je vaš podznak u Ovnu, onda će se one odnositi direktno za komunikaciju u porodičnim odnosima i planiranjima vezanim za promene u domu, ili poslu koji se obavlja u domu. Ako vam je u 3. kući, odnosno ako vam je podznak u Biku, onda ćete porodično da više izlazite, družite se, idete na neko kraće putovanje ili neki, izlet, imati pojačanu komunikaciju sa sestrom, ili bratom i sa njima praviti neke dogovore. Mogli bi ste i kupiti nešto za svoj dom. Ukoliko vam je u Ribama podznak, onda će biti komunikacija sa voljenom osobom izrađena, ili sa decom ukoliko ste roditelji itd. U sedmoj kući komuniacija sa partnerom biće pojačana, a da li će biti povoljna, ili ne zavisi od aspekata sa vašim natalnim planetama.

Merkur će se dugo zadržati u ovom znaku, jer će od 26.06. -21.07. će se kretati retrogradno i vraćati nas na nešto od ranije, donositi moguća da rešavate, poboljšate ispravite ili promenite neke odnose od ranije, bilo porodične odnose i komunikaciju, ili popravljate neke kućne uređaje, aparate, jer će od 13. jula i Mars biti u Raku, što može dovesti do kvarova aparata. U svakom slučaju to je period kad nije dobro da se okrenemo ka novinama već da obnovimo, ili završimo nešto što smo ranije otpočeli. Ovo nije povoljno vreme za putovanja, posebeno porodična, ali ako već putujete onda je dobro da to bude tamo gde ste već bili, povratak na nešto od ranije, gde ćete se sresti opet sa osobama sa kojima se niste neko vreme sretali. Tada može biti izvesnih problema u saobrćaju, posebno vodenom saobraćaju, u vidu kašnjenja, ili odlaganja putovanja, promena plana putovanja, kašenjenje nekih informacije, ili odlaganja nekih susreta i dogovora i slično.

Boravak Merkura u Raku se poklapa i sa većim delom letnjeg raspusta i godišnjih odmora, kada će se opet više vremena provoditi sa porodicom. Da bi komunikacija bila bolja preporučujem više razumevanja i više koncentisanje na postojće probleme, dublje, što je moguće, ali i proinalaženje nečeg zajedničkih tema za razgovor i aktivnosti, jer će tu biti u toku juna Venera, Sunce, a krajem juna 26. ulazi i Jupiter koji će povoljno deluje na porodične odnose a i doprineti da vrednosti vezane za porodicu i dom dobiju na značaju, da im više blagostanja i napredka u porodičnom životu.

SVOJ NATALNI, GODIŠNJI, UPOREDNI, KARMIČKI HOROSKOP ILI ASTROLOŠKE KONSULTACIJE NARUČITE NA TELEFON 060 54 54 254, ILI ZA INOSTRANSTVO +381 60 54 54 254.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4204
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  Astrotanja taj Uto Jul 09, 2013 1:36 pm

9.07. i 10.07. i 11. pre podne tranzitni Merkur je spaljen i još retrogradan u Raku. Ovo može doneti probleme u komunikaciji, donošenju odluka, nejasnoću u sagledavanju situacije, neobjektivnost. Osobe pod uticajem Merkura posebno treba da budu oprezne šta govore, pišu , a to su Blizanci i Device.

Telefon za zakazivnje konsultacija i naručivanje horosopa 060 54 54 254.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4204
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  draga taj Uto Jul 09, 2013 2:03 pm

Shocked a ja sam blizanac sa podznakom u devici....i sve mi se to desava u desetoj kuci...POSAO...sad kad nesto lupim pa ostanem ziva!
avatar
draga

Broj poruka : 52
Godina : 40
Локација : beograd
Datum upisa : 27.03.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  Astrotanja taj Uto Jul 09, 2013 2:45 pm

Što manje priče, to bolje.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4204
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  ena1976 taj Uto Jul 09, 2013 4:30 pm

Ovih dana treba da ćutimo i trpimo, sreća pa će se brzo odvojiti od SO
avatar
ena1976

Broj poruka : 413
Datum upisa : 06.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  Astrotanja taj Ned Jul 21, 2013 12:25 am

Merkur je od danas 20.07. krenuo direktno. Polako, ali sigurno će u narednim danima doći do pokretanja nekih dogovora, ili odluka sa mrtve tačke. Merkur je istina u kvadratu sa Uranom, pa će biti napetosti u komunikaciji, izvesnih i problema, poneka zameraka i poneki konflikt je moguć.Obratite pažnju šta govorite, ne izgovarajte nepromišljeno, naglo nešto , jer lako može doći do nerazumevanja i nesuglasica,inaćenja i rasprava, posebno sada kada će napetost biti povećana pred Pun Mesec i za vreme Punog Meseca za dva dana.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4204
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 31.05-08.08.2013. Merkur je u Raku

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu