29.09.-4.12. 2013. Tranzitni Merkur je u Škorpiji

Ići dole

29.09.-4.12. 2013. Tranzitni Merkur je u Škorpiji

Počalji  Astrotanja taj Ned Sep 29, 2013 1:26 pm

Merkur  će u vodenom, fiksnom znaku, u Škorpiji boraviti više od dva meseca, jer će od 21. 10. krenuti retrogradno.  Vreme je da se upoznamo i pripremimo za ono  šta nam ova ova planeta u znaku koji se odnosi na velike promene, transformacije,kraj,  donosi, posebno  u  "kontaktu"  sa drugim planeta.

Merkur  će prolazeći kroz Škorpiju  drugačije delovati dok je Mars u Lavu , odnsno do 15.10., kada će biti više doslednosti u mišljenju, a u komunikaciji tendencija ka ubeđevanju i nametanje mišljenja, ali i mogućnosti ostvarenja nekih većih dogovora. Tada će mišljenje i komunikacija moći da prodru u javnost,odnosno biti više otvorenosti , nego što je to uobičajeno dok je Merkur u Škorpiji, jer on označava i tajne misli, skrivene informacije,ili neistraženo,što se može otkriti i izneti u javnost. Merkur u Škorpiji potencira detektivski duh, koji nepoznato, skriveno  lako otkriva.

Ovo je vreme kada mnogima neće nedostajti pronicljivosti i udubljivanje u nešto, ali će nedostajati  fleksibilnosti u komunikaciji, pa su konflikti, ili borba u mišljenju itekako biti prisutni.

Misli mogu da budu okrenute pitanjima vezanim za većia  novac, koji dolazi oda drugima, za peitnja vezana za porez, nasledstvo,  kredite,  ostvarnja prava dobijanja neke finasijske pomoći, u vidu stipendija, donacija i slično, posebno što je i Venera u Škorpiji, a ona se odnosi i na novac, dobitke. Gledajte ako podnosite prijave, prikupljate dokumentaciju , ili sklapate dogovore da to bude dok Merkur ne krene retrogradno do 21.10., jer će nakon toga  morati da  iz više puta pribavljate određene potvrde, papire, da bi ste uputpunili potrebnu dokumentaciju. Nakon 21.10. očekujte da ćete čekati i da će biti odugovlačenja, bilo na neku vest, ili na uspostvljenje kontakta, jer su moguća kašnjenje posebno u podzemnom saobraćaju, grdovima gde ima metroa, ili do problem au rečnom saobraćaaju. To je vreme ponavljanja nečega, kao što je čitaanja ili učenja nečega što se već ranije činilo, ili  podnošenje žalbi  na ranije donešene odluke, ili ponavljanja konkursa u nekim slučajevima.

Merkur u Šorpiji će doneti i više razmišljanja i razgovora vezanih za seks i seksualnost. .Nekima će doneti  više razmišljanja o smrti, ili  onome što nakon smrti sledi. Biće i onih koji će da bi došli do većeg novca biti skloni kriminalu.

Ovo je vreme kada  će u humoru biti više sarkastilčnosti, mišljenja biti prodorenija,komunikacija pod uticajem osećanja, pa lako može doći u komunikciji do nerazumevanja ili  konflikta,  jer se sada ne odustaje lako od svog mišljenja, ne prave kompromisi, posebno do 14. 10. Kada bude Mars ušao u Devici, onda će  moći se usklede reč i dela, neki dogovori od ranije, ili ideje koje su bile od ranije oko 31. 10. jer će Mars u Devici biti u sekstilu sa retrogadnim Merkurom. To je vreme kda se mogu rešaviti i pitanja obnavljanj nekih poslovnih dogoovora, ili  ugovora  sklopljenih ranije, vezanih za novčane investicije i posao.  

Merkur  u Škorpiji predsatvlja i dublji vid razmišljanja, onaj koji je vezan za podsvesno, pa je sada povoljno vreme da ono utiče na naše aktivnosti. Ovo je vreme kada  se razgovara i razmišlja o nečemu što može da bude i tajno znanje,ili nešto što predstvalja suštinsku istinu, pa se mogu , razotrkivati i tajne života i smrti. Povećava se interesovanje za okultne teme. Intutivno razmišljanje će takođe biti  više izraženo, posebno krajem septebra ili početkom oktobra, kada će Merkur biti u trigonu sa Neptunom u Ribama. Tih dana je bitno da verujemo u svoje misli, jer se one mogu obistiniti. Ovo je vreme  kada će i povoljno i za stvaralaštvo, za pisanje o nečemu što je mistično, nepoznato, tajno, a što se  intuitivno može  spoznati, otkriti.

Oko 6, 7. 10. Merkur će se sresti sa Saturnom u Škorpiji i istovremeno biti u sekstilu sa  Plutonomu Jarcu. Ova konjukcija može dovesti do nekih dugoročnih dogovora, pregovora  u kojima nema odstupanja i koje mogu da potraju. Problem je što komunikacija može biti teška, spora,ali i dovesti do većih promena, jer je Merkur u sesktilu sa Plutonom. To će ujedno dovesti do ubeđivanja, težnje ka nametanju mišeljnja.Reči će imati težinu, ili moć.
Osobe na koje više deluje Pluton Škorpije posebno, moći će da lakše nametnu svoje mišljnje, il ne odstupanja u mišljenju i nemogućnosti da dođe do razumevanja. Misli sada mogu da budu koncentrisane na neki cilj, ali da li će do njega doći, ili će to dovesti do zahlađenja ili kraja zavisi od  vas i vaše spremnosti da pruzmete izvesnu odgovornost za ono što kažete. dobro je da samodiscpinujete u mišeljnju, budete dosledni, iskreni i budete spremni na istrajnost, doslednost i odricanje od nečega da bi ste, ostvarili nešto na duže vreme.  Neki će biti vrlo uporni da nametnu svoje mišljenje,  da pridobiju neku osobu koju simbolizuje Saturn u Škorpiji, nekog ko je težag i  dosledan, ali i  iskusan, ili od  ima  moć,ili vlast. Ukoliko se mentalno ne napregnete u rešavanju neikih ozbiljnih  problema. Biće i onih koji će biti neaktivni, sloni da  se prepustite neraspoloženju,  teškim mislima, tugi,  destruktivnom mišljenju. Reči koje se izgovaraju  tih dana mogu imati  moć da menjaju stvari,  ali i da budu teške, da izraze bol, ili patnju u nekim slučjevima, ako je jači uticaj Saturna na vas.  Uglavnom komunikacija tih dana neće biti laka.

Već od 17.10,pa u narednim danima Merkur će biti u trigonu sa Jupiterom u Raku, pa je ovo vreme kada će komunikacija, posebno  ako je ona vezana za dogovaranja vezana za  imovinu, nekretnine, ili rešavanje nekih finansijskih pitanja vezanih za porez, ili za nasledstvo uspešno obaviti i dobro ih je završiti. Razumevanja neće nedostajati, a  komunikcija će biti  uspešnija, bolja, ali i učenje. Već nakon 21.10. će biti više odugovlačenja, ponavljanja,  vraćanja na neka nerešena pitanja,ili na kontakte od ranije. To je vreme kada se nešto treba popraviti, promeniti, poboljšati da bi moglo da dođe do dogovora.

Vraćenje na nešto iz prošlosti, na ponavljanje onoga što je već,  bilo, ili slično tome, na ponovno učenje, ili čitanje nečega što smo ranije već radili,  biće izraženo oko 28,29.10.kada retrogradni Merkur bude opet u konjukciji sa Saturnom i u sekstilu sa Plutonom u Jarcu. Za neke će ovo biti prilika da rešavaju ponovo nešto od  ranije. Dobro bi bilo da pokušaju da nešto završe, a ako ne budu to učinili ovoga puta, ako budu  uporni i spemni da isprave, ili urade  bolje, ili preciznije nego prošlog puta, jer su zahtevi Saturuna  strogi, često neumoljivi.

Početkom novembra Merkur će biti u konjukciji sa Suncem, biće spaljen i njegov uticaj će biti umanjen pred dolazećim Pomračnjem Sunca u Škorpiji 3.11., kada će osećanja, strasti i   instikti , više izraženi od  razuma i logike. Ovo nije povoljan period za dogoovre, pregovore, donošenje odluka. To je vreme  kada treba se prepustiti svom unutrašnjem osećaju i slediti ga.

2.11. Merkur će krenuti aopet direktno, pa će se polako neke stvari vraćti u normalu. Tragovi će se osećati i u naredne dve nedelje, ali će  vremenom, tokom druge polovine novembra, a naročito zadnje nedelje  moći ući u nove kontakte, ili nove pregovore. Oko 24. 2510., će opet Merkur biti u konjukciji sa  Saturnom i doneti mogućnost da  poučeni iz ranijih iskustava neke stvari rešavati,  doneti neku konačnu odluku, ili uspostviti neki dogovor,ili ga okončati, završiti, a ako prihvatite dogovor, on će biti uz  neka ograničenja, možda i zabranu, ili otežvajuće okolnosti. To je rešenje, koje je  jedino takvo u ovom periodu moguće.

19. 11.će opet biti Merkur u trigonu sa Jupiterom, ali ovog ali puta retrogradnim u Raku, što menja okolnosti, jer  sada manje mogu dogovori da dovedu do prosperiteta, odnosno za to može proći  više vremene, jer je Jupiter retrogradan.

4.12 je povoljno vreme za dogovore,jer će Merkur biti u sesktilu sa Marsom u Devici, naročito za one vezane za posao i za finansije, ili investicije.

do 5. 12. dok još Merkur bude u Škorpiji, u komunikaciji  je dobro da se ne ide u preteranu opširnost u saopštavanju mišljenja i svakako će komunikacija biti  zasnovana na iskrenosti, mada reči mogu nekada biti i ubojitije nego oružije, nanositi bol i dovesti do  konflikta, pa budite spremni na to. Povoljno je  za sprovđovenje odluka i dogovora,  jer  je Mars u praktičnom, radnom znaku, u  Devici.

Naručite  svoj natalni, uporedni godišnji, polugodišnji, ili horoskop za kraći vremenski period na telefon 060 54 54 254.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4206
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 29.09.-4.12. 2013. Tranzitni Merkur je u Škorpiji

Počalji  Astrotanja taj Pet Okt 11, 2013 11:51 pm

Prošli dani, naročito  juče 10. 10.  bilo je bolje ćuteti, neko nešto nepromišljeno, izjavljivate, jer je to dovodilo do nerazumevanja, konflikata,  koji u zahtevali razrešenje, objašnjenje.

Bilo je i otežane komunikacije, dok je Merkur bio u ulazećoj konjukciji, kao i egzaktnoj sa Saturnom. vo

Najviše su mi se žalile osobe sa podznakom u  Jarcu, ali i Škorpiji, pa onda Lava koje su imale porodičnih briga i nesporazuma.

Ova konjukcija Saturna i Merkura će se ponoviti  još dva puta, kada Merkur bude išao  retrogradno i došao ponovo u  konjukciju sa Saturnom i  tada se može ponoviti nešto sličn. Treći put će proći, kada ponovo bude išao direktno i tada  postoji najveća mogućnost  razrešenja, ukolio ste  izvukli pouku iz  prva dve ja prelaza, tada ćete moći da  to isokristi i  shvatite da je ćutnja nekada zlata vredna, ali je se trebate držati.

Kakvo je vaše iskusto bilo ovih dana, 8,9 i10.10. sa konjukcijom Mekura i Saturna da li ste se uplašili kakve ćete informacije dobiti, da li vam je stiglo neko neprijatno obaveštenje, neprijatna vest, koja je  uticala dalje na komunikaciju,donsesl loše raspoloženje,  razočarnje,  ili niste mogli ni da uspostavite komunikaciju, ili ste čekali da vam se neko javi, ali ije, ili ste pronikli u nešto  duboko i  donele neke  postojene odluke, otpočeli neku komunikaciju  zasnovanu na poverenju,  pokušavali da spojite znanja i iskustva, ili je bilo  svađa  i prebacivanja?Question
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4206
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu