11.01.-31.01.2014. Merkur je u Vodoliji

Ići dole

11.01.-31.01.2014. Merkur je u Vodoliji

Počalji  Astrotanja taj Ned Jan 12, 2014 7:10 pm

11.01. -31. 01. Merkur je u Vodoliji. On nas dovodi u vezu sa mislima vezani za vreme koje dolazi. On munjevitom brzinom iznedri neku genijalnu ideju, nešto što nam Univerzum pošlje da bi smo otišli tri koraka dalje u spoznajama. Sa ovim Merkurom budućnost je već tu i ona je u stanju da pokrene velike promene, da nas uvede u nova saznanja, neotkirveno, ono što treba da dogodi, da nas promeni, oslobodi, uzdigne.

Ako i nisu sve ideje genijelne, onda su bar razmišljana originalna, specifična, posebna na neki način.

Pred nama je period veću dimanike u komunikaciji, učenju, razmeni. Povećana je mogućnost da se u trenutku nešto novo dogodi. To je neko saznanje, ili neka vest koja će munjevitom brzinom doći do vas,ili je to neki na izgled slučajan susret, poznanstvo, komunikacija vidljiva i ona koja je nevidljiva, virtualna, preko interneta. Misao sada nije ograničena, sputana konvencijama, ona je slobodnija i poletnija.

Merkur u Vodoliji će iznedriti najoriginalnije i slobodumnije, ili nove ideje ili kontakte oko 15, 16, 17.01 kada bude u sekstilu sa Uranom. Ovo je vreme i vizija, vreme kada možete u trenu spoznati neku istinu, plasirati neku ideju, odmah, ne čekajući ni trena kada naiđe. Težnja za slobodnom komunikaciju i razmenom će biti prisutna. Humanosti i novih otkrića biće više, ali i potrebe za slobodom i kreativnim ispoljavanjem svojih posebni, specifičnih misli. Brzo se ulazi u suštinu stvari, najbrže će se shvatiti nešto i prenositi. Ideje će se skoro širiti brzinom svetlosti, one koje mogu da nas oslobode, da nas menjaju, jer donose novine i nova saznanja.

Druženja će biti zanimljiva i iznenadna, nesvakidašanje teme i razmišljanja će biti prisutna. Biće često neočekivanih okupljanja, susreta, sastanaka, poziva, poruka koje mogu da vas iznenade, oduševe, zaprepaste , jer mogu biti i čudne, luckaste, otkačene, a ne samo posebne ili originalne. Druženje grupno, posebno ako vas vezuje neko zajedničko interesovanje ili neki poriv za novinama. Povoljno je vreme da se pokrenu i novi časopisi, ili osnuje neka nova grupa, koja je drugačija, ili koja ima neku novu viziju, ili je progresivna u načinu razmišljanja, ili je humano orjentisana.

Oko 23., 24. Merkur će biti u trigonu sa Marsom u radu, što je povoljno vreme za timski rad, za združene mentalne aktivnosti, koje mogu da pomognu da se realizuju ideje, da se efikasno sporovde dogovori, da se sklapaju ugovori, da se deluje u grupi koja ima pravedne, ili humane ciljeve.

Oko 25.01. Merkur će biti u kvadratu sa Saturnomu Škorpiji i tada može biti poteškoća u komunikaciji, nerazumevanja ili nekih ograničenja u komunikaciji. Nije povoljno vreme za dogovore i sporazume, jer konvencinalne osobe, moćnici, autoriteti mogu ograničavati i suzbijati slobodomna, nekonvencionalna razmišljanja i komunikaciju.

Kada i to prođe Merkur će još nekoliko dana biti u Vodoliji, žureći i omogućavajući da shvatimo koliko znanje i intelekt mogu pozitivno da utiču na našu stvarnost i da je čine boljom i drugačijom, jer saznanja nam donose nove mogućnosti da se menjamo, da budemo bolji, humaniji, nesebičniji. Misli, ideje, saznanja su tu da u ovom periodu da ih delimo sa drugima.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4205
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu