16.01.2014. Pun Mesec u Raku u trigonu sa Saturnom u Škorpiji

Ići dole

16.01.2014. Pun Mesec u Raku u trigonu sa Saturnom u Škorpiji

Počalji  Astrotanja taj Čet Jan 16, 2014 12:51 am

16.01. 2014. Pun Mesec u Raku u 5.53 biće na na 25 stepenu Raka u trigonu sa Saturnom u Škorpiji. Uticaj Punog Meseca u Raku, znaku gde je on u svom sedištu je jak i deluje više nego ijednom drugom znaku. On ovde deluje na osećenja i preko njih na psihu.

Porodični odnosi bivaju u prvom planu istaknuti. Mesec je u simbolici majke, osećanja ljubavi, zaštite, davanja, saosećajnosti, nežnosti, brige i nege je naspram Sunce u Jarcu u simbolici oca, kojim vlada razum, osećanje dužnosti, potreba za dominacijom u Jarcu i vlašću, sticanjem. Ovde je to slika majke nasprem oca, koji su tako različiti, a opet potrebeni da bi porodica opstala.

Napetost koju donosi opozicija biće nešto umanjena uticajem Saturna u Škorpiji, koji je u trigonu sa Mesecom u Raku, omogućavajući da možemo ukoliko hoćemo da kontrolišemo osećanja i ne dopustimo na negativna osećanja preovladaju i da zahvaljujući osećanju odgovornosti i izdržljivosti, kao i upornosti, razumu i zdravom egu uskladimo suporotnosti u sebi. On uvećava osećaj odgovornosti i istrajnosti u prevazilaženju straha i brige za budućnost porodice i doma. Mašta i imaginarni strahovi vezani za nešto iz prošlosti, koji su prisutni ovih dana mogu se ublažiti ukoliko želimo da to promenimo. Već od večeras , pa tokom ove noći odlčnost i discplina, zahvaljujući uticaju Saturna može delovati da se kontrolišemo i radimo na promeni neke dominatne negativne emocije, bez obzira da li je reč o tugi, strahu, ili nečim drugom. Povoljno je vreme i da se odbaci neka loša navika, bilo da je reč o pušenju, kao i nečem vezanom za vašu ishranu. Povoljno je vreme i da neko bolno sećanje iz vaše prošlosti, vezano za porodicu, roditelje ili pretke sada odbacite, kao nekog tereta koji vas stalno koči i vraća na ranije i time oduzima životnu energiju i radost.

Sada se možemo disciplinovati zahvaljujući povoljnom uticaju Saturna koji je istovremeno u trigonu sa Punim Mesecom u Raku i u sekstil sa Suncem u Jarcu. Osećanje dužnosti i odgovornosti je i sada ćemo biti u prilici da usklađujemo u sebi osećenja i razum, ali i podvesno i svesno i da naše različite potrebe i odgovornosti, prema porodici i prema profesiji uskladim kroz dobru organizaciju, kao i kroz istrajnost, aktivnost i trud u narednim danima. Nije ovo lako , ali je moguće!

Ako se budete potrudili , jako želeli i hteli uspećete da prevaziđete suporostnosti, ma kako bile velike. Ako to niste u stanju sami da učinite pronađite savet neke mudre ili iskusne osobe, ili nekog ko ima iza sebe iskustvo, ili neko duboko znanje, ko je u simbolici Saturna u Škorpiji, jer vam on može sada pomoći da rešite bilo lične probleme, vezane za anksioznost, nesigurnost, povlačenja, ili vaš problem vezan za vašu porodicu, ili eventulano za vaše profesionalnu poteškoće. Tako ćete učiniti da u noći koja je ispred nas bude manje porodičnih problema, svađa, a može se izbeći i neka nesreća. Otvorite prema drugima i potražite pomoć ako niste u stanju da sami izađete na kraj sa energijama koje su sada prisutne.


Naručite vaš natalni, godišnji ili uporedni horoskop na telefon 060 54 54 254.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4204
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu