zdravlje djeteta

Ići dole

zdravlje djeteta

Počalji  tinckerbell taj Pon Avg 11, 2014 4:22 pm

Prilikom izrade moje natalne karte, astrolog mi je rekao da je potreban izuzetan oprez u slučaju mog djeteta koje sada ima dvije godine. Rekao mi je da u periodu od jula do avgusta sledeće godine može biti u životnoj opasnosti. Ne možete ni zamisliti kako je to uticalo na mene. Molila bih vas za objektivno mišljenje i neki savjet.

Ne mogu poslati link natalne karte jer sam novi član, datum rođenja je 20.05.2012 u 10:43 u Podgorici.

Da li zaista toliko loši aspekti i šta se sve može dogoditi? Mnogo mi je važno a ko je roditelj shvatiće.

tinckerbell

Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.08.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  Lola1111 taj Pon Avg 11, 2014 6:10 pm

Dete ima pl u 5., a sledece godine u tom periodu (jul) tranzitni pluton ulazi u njegovu 6. kucu koja se odnosi na zdravlje. Pluton nije lepa planeta,  predstavlja opasnost, pa je verovatno to bilo kljucno za takvo misljenje astrologa. Taj pl pravi nezgodan kvadrat sa natalnim uranom pa sve moze ispasti iznenada i neocekivano, ako do opasnosti dodje.
Zanimljivo da 6. kuca (zdravlje) pocinje u jarcu, vladar jarca je saturn koji je retrogradan i nalazi se na fiksnoj zvezdi Arcturus koja predstavlja opasnosti.
Pogledala sam i solar za 2015/2016 i ne vidim nista posebno osim saturna koji je blizu 8. kuce (opasnost) koji je inace i vladar natalne 6. i on pravi 180 sa suncem koji je vladar detetovog podznaka kao i 180 sa marsom koji opet predstavlja opasnost, noz...
Nisam bas toliko strucna da kazem da li je taj covek u pravu, bolje da sacekas jos nekoga, ja sam napisala ono sto ja vidim.
avatar
Lola1111

Broj poruka : 14
Datum upisa : 30.07.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  logos taj Pon Avg 11, 2014 6:28 pm

tinckerbell ::Prilikom izrade moje natalne karte, astrolog mi je rekao da je potreban izuzetan oprez u slučaju mog djeteta koje sada ima dvije godine.

Koliko ja razumem tekst ovde se radi o tvojoj natalnoj karti.

Ne znam kod kog si astrologa bila ali ne verujem da su to bili Odalović i Đondović jer oni to ne rade tako.


Poslednji izmenio logos dana Uto Avg 12, 2014 2:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

logos

Broj poruka : 561
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  tinckerbell taj Pon Avg 11, 2014 7:20 pm

Lola 1111 hvala na izdvojenom vremenu i želji da mi pomogneš. Zaista mi puno znači svako mišljenje.

Logos, u pitanju je žena koja se profesionalno bavi astrologijom. U pravu si, ne radi se o astrolozima koje si pomenuo. Možda nisam dobro objasnila, prilikom izrade moje natalne karte tražila mi je podatke i za supruga i za djecu. Dakle, otvarala je i njihove natalne karte a onda upoređivala. Pretpostavljam da ovom astrologu nije bila namjera da me uzmemiri, već samo upozori, ali je to svakako logična posledica kada vam neko saopšti takve stvari.
U cijelom tom tumačenju koje je trajalo oko sat i po jedino čemu pridajem važnost je ovo upozorenje. Mene samo interesuje da li su ti aspekti zaista toliko loši, šta se može dogoditi, da li se to nekako može spriječiti.... milion pitanja imam a nadam se da ćete mi odgovoriti makar na neko. Ja u svakom slučaju neću imati mira dok taj period ne prođe.

tinckerbell

Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.08.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  sasa62 taj Pon Avg 11, 2014 11:14 pm

U djetetovu horoskopu nema govora o bilo kakvoj životnoj ugroženosti.

u dosadašnjem djetetovom životu je moglo biti da je blo podložnije povremenim upalama ili sličnim iscrpljujućim problemama ili je unutar ove dvije godine života došlo do bitnijih promjena na polju doma seljenja i slično.

Pl u 6 može donijeti zdravstvene manifestacije ali nikako životnu ugroženost... a i te eventualne manifestacije ne dešavaju se svakoj osobi kojoj Pl tranzitira kroz 6 kuću... dakle to je samo teoretska mogućnost za sada ... prema tome, ako ti je žena rekla na taj način kako ti to ovdje prenosiš u tom slučaju ona nezna svoj posao...

volio bih vidjeti karte roditelja također i potvrdu ili demantij dosadašnjih zbivanja na zdravstvenom planu djeteta ili zbivanja povezana sa promjenama na polju doma...
avatar
sasa62

Broj poruka : 117
Локација : Rijeka
Datum upisa : 28.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  tinckerbell taj Pon Avg 11, 2014 11:54 pm

Sasa62 hvala ti puno na detaljnom odgovoru. Moram ti reći da me prilično ohrabrilo tvoje tumačenje i sada imam makar nadu da nije sve tako crno.

U pravu si što se tiče podložnosti upalama - imao je par puta upalu grla ali ne i neke ozbiljnije probleme. U prilogu je moja natalna karta a za supruga nemam precizan čas rođenja - datum je 29.09.1967 /Berane Crna Gora / (otprilike rano ujutro).tinckerbell

Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.08.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  sasa62 taj Uto Avg 12, 2014 12:31 pm

tinckerbell ::Sasa62 hvala ti puno na detaljnom odgovoru. Moram ti reći da me prilično ohrabrilo tvoje tumačenje i sada imam makar nadu da nije sve tako crno.

U pravu si što se tiče podložnosti upalama - imao je par puta upalu grla ali ne i neke ozbiljnije probleme. U prilogu je moja natalna karta a za supruga nemam precizan čas rođenja - datum je 29.09.1967 /Berane Crna Gora / (otprilike rano ujutro).Apsolutno nema straha... nema tu govora o ohrabrenju i nadi da nije tako crno, već apsolutno nema razloga za bilo kakvu zabrinutost. Garantirano da se neće ništa dogoditi djetetu osim eventualnih upalica kakve je dosad djete imalo... to je maximum što se može dogoditi ...

nisi odgovorila kakve promjene su bile na polju doma i da li su bile?
avatar
sasa62

Broj poruka : 117
Локација : Rijeka
Datum upisa : 28.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  logos taj Uto Avg 12, 2014 2:03 pm

Lola1111 ::Zanimljivo da 6. kuca (zdravlje) pocinje u jarcu, vladar jarca je saturn koji je retrogradan i nalazi se na fiksnoj zvezdi Arcturus koja predstavlja opasnosti.

Saturn je u konjunkciji i sa fiksnom zvezdom Arcturus ali i sa Spicom. Evo šta Vivian Robson kaže za to:

Arcturus with Saturn: Honest, selfish, inclined to be mean, shrewd in business, materialistic, favorable for gain and speculation and for domestic matters, but early difficulty in married life, favorable for children but disagreement with one of them. [Robson*, p.140.]

Spica with Saturn: Apt to be suspicious, sharp or rugged, but does much good, occult interests, good speaker, popular, many friends, gain through legacies but extravagant, good health, favorable for domestic matters. [Robson*, p.212.]

Dakle, ni reči o "opasnosti" pa zato molim sve koji misle da nešto napišu na ovom forumu prvo dobro provere to što će da napišu jer su ljudi skloni da poveruju u sve napisano "jer tako zvezde kažu". Neoprezno napisana teška reč može izazvati više problema sa ko zna kakvim posledicama a svakako kvari ugled astrologije i onih koji se njome bave. Možete imati svoje mišljenje ali to treba prvo proveriti pa i ako ste sigurni dobro je naglasiti da je to vaše lično mišljenje pa ako vam to neko ospori vi ga možete svojim argumentima braniti. Ovde se radi o zabrinutoj majci malog deteta kojoj je neko neoprezno nešto rekao gde se adrenalin i tenzija podigla do "zvona na uzbunu" a, koliko ja vidim, krenulo je bez povoda čistom znatiželjom jer je dete zdravo i normalno, barem ja tako mislim. To što dete ima poneku upalu grla i tome slično sasvim je normalno jer sa dve godine tek stiče imunitet tako što će preležati uobičajene bolesti posle kojih će izgraditi svoj imunitet.

Mislim da maloj deci ne treba tumačiti horoskope bez preke potrebe pogotovo ne iz radoznalosti a to se pokazalo kao tačno upravo na ovom primeru.

Majka u svom horoskopu ima vrh V kuće (deca) u Lavu (nešto znaćajno) a vladar Sunce je u IV kući (dom, porodica) u znaku Raka (majka, briga) u konjunkciji sa Jupiterom (verovanje, uvećano) a zajedno su u inkonjunkciji (nepovoljan aspekt) sa svojim vladarom Mesecom iz znaka Vodolije (astrologija) koji je, pak, u kvadratu sa svojim vladarom Uranom (astrolog). To ukazuje na sklonost majke (Rak, Mesec) ka astrologiji (Mesec u Vodoliji) i da će se obratiti astrologu (Sunce preko Jupitera u trigonu sa Uranom) za mišljenje o svom detetu koje joj izuzetno znači (Sunce vladar V kuće) i da ima malo više poverenja (Sunce u konjunkciji sa Jupiterom) u astrologa (Sunce i Jupiter u trigonu sa Uranom). Vest (Merkur, III kuća u Blizancima) koju će čuti o svom detetu (Merkur u V kući) će biti teška (Merkur u konjunkciji sa Saturnom) i izazvaće emotivnu i psihološku reakciju kod nje (Merkur i Saturn u opoziciji sa Mesecom, Saturn na 29° /"stepen plača"/) te će se ona obratiti astrološkom forumu (Mesec u Vodoliji /astrologija/ na 23° /analogija Vodolije/ i u XI kući /društvo, skup ljudi/) posle čega će se bolje osećati (Mesec u sekstilu sa Asc /osoba/).

Zbog inkonjunkcije Sunca (osoba) i Jupitera (vera) sa Neptunom (nejasno, laž) koji vlada XII kućom (nejasno, laž) valjalo bi biti oprezan i ne verovati (Jupiter) na slepo (Neptun) pogotovo ne neopreznim astrolozima jer to može izazvati ranu koja će teško zarasti (Uran u opoziciji sa Hironom iz I kuće).

logos

Broj poruka : 561
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  tinckerbell taj Uto Avg 12, 2014 3:38 pm

Sasa62 zaista mi puno znači tvoje pozitivno mišljenje. Što se tiče promjena u domu - nije bilo selidbi osim nekih adaptacija, ako se i to računa. Živimo u kući pa planiramo još neke izmjene ali ne mislim da će doći do selidbe. Još jednom ti se zahvaljujem na pozitivnom tumačenju i tvom ličnom mišljenju, u mom trenutnom psihičkom stanju to mi zaista mnogo znači!

Logos, tvoje objašnjenje je prilično opširno, čak do trenutka mog obraćanja forumu. Želim samo da naglasim da ja nisam tražila od astrologa da gleda natalne karte moje djece već samo moju ličnu ali je ona rekla da je to njen način rada i da će gledati samo slaganje sa ostalim članovima porodice i reći neke najbitnije stvari za njih, što je meni bilo OK. Obratila sam joj se isključivo iz čiste radoznalosti jer je mojoj drugarici pogodila dosta toga. Da sam znala da će mi biti saopšteno nešto slično, sigurno se ne bih ni odlučila na taj korak. Obrazovana sam osoba i nisam lakovjerna ali s obzirom da o astrologiji znam samo osnovne stvari, kao neko ko je odgovoran roditelj, zapitala sam se - šta ako je to istina? Jedino logično rješenje mi je bilo da potražim drugo, objektivno mišljenje.
Hvala ti na objašnjenju koje je prilično ohrabrujuće!

tinckerbell

Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.08.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: zdravlje djeteta

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu