20.04.-20.05.2016. PERIOD BIKA-VREME POJAČANOG HEDONIZMA, POSTOJANOSTI U LJUBAVI I PLODNOSTI

Ići dole

20.04.-20.05.2016. PERIOD BIKA-VREME POJAČANOG HEDONIZMA, POSTOJANOSTI U LJUBAVI I PLODNOSTI

Počalji  Astrotanja taj Ned Apr 17, 2016 4:19 pm

Nakon veoma živog i aktivnog perioda Ovna, 20.04. Sunce će ući u Bika, zemljani znak, pod uticajm Venere. Pre nama su dani kada će doći do jedne nešto drugačije energije, koja je postojana, stabilna. Ovo je jedan od najlepših perioda u godini kada u prirodi sve buja, raste, razvija se,donosi plodove. i u čoveka se dešavaju promene. Čulnost je povećana, raste potreba za zadovoljstvima,ali i stabilnosti, kao i težnja ka sticanju, ili trošenju novca, ali i uživanju. Venera je u Ovnu do 30.04. i dok je ona tu u ljubavi ima više strast. U odnosima više otvorenosti, ili srdačnosti, iskrenosti, ali i nestrpljivih želja. To sve je do 30. 04. Do tada će se kroz preduzimljiivost,ili osvajanje doći do ostvarenja težnji i želja, posebno kada je o ljubavi reč.

Od 30.04. Venera ulazi u Bika, znak gde se ona oseća kao u svojoj kući,gde se pojačava potreba za ljubavlju i uživanju svim čulnim nasladama. Veneri je lepo u svom znaku. Ljubav je izvor , posebno oni koji u natalu imaju Veneru u Biku, umeju da više daju u ljubavi. Osećanja su trajnija i postojana. Venera u Bika budi čulnost, pojačava senzibilnost, čulo dodira, čulo ukusa, čulo mirisa, bivaju jači. Kako i ne bi bili kada u ovom period: boje, mirisi, zvuci sada umilno privlače. Što lepše boje,što divniji zvuci, što zanosni oblici, to je radost ili zadovoljstvo uživanja veće. Ovo je period hedonizma, uživanju u svemu što deluje na čula i što donosi zadovoljstvo i radost uživanje. Sadašnjost i život izgledaju lepši. Uživase u hrani,piću, lepoti, udobnosti. Sve poziva na uživanja. Samo se uživa na različite načine. Neki će uživati u svoj lepoti ljubavi,njenog davanja i dobijanja. To će biti oni kojima Venera u Biku prolazi (tranzitira) kroz petu kuću, odnosno oni koji imaju podznak ili u Strelcu, kraj Strelca, ili na početku Biku. Takođe, oni kojima Venera prolazi 11.-om kućom, odnosno oni koji imaju podznak u Raku, moći će da dobijaju više ljubavi ili lakše ostvaruju svoje želje. Venera u Biku, posebno odgovara onima koji imaju Veneru u zemljanim znacima: Biku, Devici, Jarcu i njima može najviše doneti bilo ljubavi, bilo radosti, bilo finansijskih dobitaka ili uživanja. Osobama sa podznakom u Ovnu će doneti prilike da dođu do zarade, ali i da više troše novac. Oni će više uživati i u hrani i mogu imati pojačan apetit, ali mnogi i potrebu za slatkim i to za nekim izuzetnim poslasticama. Dok osobe sa podznakom u Vagi mogu do novca doći preko drugih.

Kada je Venera u Biku, uživa se i u pripremanju hrane, u koju se unosi ljubav, koja daje jelima poseban ukus , a često i izgled.
Ovo je vreme kada se uživa u umetnosti, u lepoti bilo u prirodi,ima ljudskoj lepoti, pa ima romantičnog zaljubljivanja, a veze teže da budu trajne, posebno ako počinju nove ljubavi u vreme Mladog Meseca, posebno od 7. 05.,pa u narednih nedelju dana. Ukoliko ljubav započne kada je Venera u Biku, veza ima veću mogućnost da bude postojana. Posebno će biti vreme velikih ljubavi, prepunih senzualnosti,uživanja u lepoti ljubavi, ili zaljubljenost 8-12.04. kada Venera bude u sekstilu sa Neptunom u Ribama ,a istovremeno bude bila i u trigonu sa Jupiterom u Devici. To je vreme kada je moguća romantična zaljubljenost, kao i predivna ljubavna zadovoljstva, praćena osećanjem radosti, zadovoljstva, davanja i dobijanja. Za neke je to na ljubavnom, za druge na finansijskom planu.

Merkur će biti retrogradan od 28.04. -22-05. u Biku. Pod njegovim uticajem biće i onih koji će obnoviti neku staru ljubav,ili prijateljstvo. Vreme najveće ljubavne požuda,one koja ispunjava i telo i dušu, svaki delić bića 12.-16.05. dajući mu snagu u čulnim uživanjima. To su dani kada će Venera u Biku biti u trigonu sa Plutonom u Jarcu. Tada ljubav daje snagu, pokreće na neki čudan, ili tajanstven način, dubok.
Neki će u potpunosti promeniti svoju finansijsku situaciju ,pod ovim moćnim aspektom.

Vreme Bika je vreme kada će do 9. maja čak 5. planeta biti retrogradno (Merkur, Jupiter, Mars,Saturn i Pluton). Od 17.04. Mars će krenuti retrogradno, te će usporiti, ili negde i zaustaviti neke aktivnosti. Biće i više ponavljanja nekih aktivnosti od ranije, a neke aktivnosti će trebati da se ponove da bi donele rezultat. To će povećati i pasivnost, a više doneti više sklonosti ka zadovoljstvima, čulnim uživanjima u periodu Bika. Biće i onih koji su pod uticajem Merkura,koji će moći da ponavljaju,utvrđuju ranije naučeno. Retrogradni Merkur je povoljan da prepravite,naučite, dopišite ili završite nešto što ste ranije pisali, učili, ili opet razgovarate na iste teme i ovog puta pokušavate da rešite neto što ranije niste. Komunikacija može biti usporena,posebno kada su u pitanju dogovori i obavljati se iz više puta, ili uz čekanje i kašnjenje informacija. Od 28.04.-22.05. nije povoljno vreme za putovanja. Ako se putuje, najbolje da se putuje u mesta gde ste već bili i koja donose mogućnost susreta sa osobama koje niste dugo videli.

Novine u maju dolaze sa Mladim Mesecom u Biku, koji će biti 6.05. On će već od 7. 05 doneti mogućnost da vam se dogode promene i novine, a one mogu da budu u Biku vezane, pretežno za zaradu, ili za imovinu, ili za ishranu, ili za ljubav i čulna zadovoljstva.

Period Bika, ove godine doneće više prilike za hedonizmom, a manje za akcije i dinamiku, zbog retrogradnog Marsa, ali i zbog kretanja većeg broja planeta,retrogradno: Mekura u Biku, Saturna u Strelcu, Plutona u Jarcu i Jupitera u Devici, koji će od 9.05. kreće direktno i pokreće dugo očekivanu potrebu za rastom, širenjem , progresom. Kako je Jupiter u Devici to se najviše može odraziti kroz posao, ili obrazovanje, ili usavršavanje u radu,ili poboljšanje zdravlja. U drugoj polovini maja će se osećati i trigon Jupitera u Devici i Plutona u Jarcu, koji je tu da nastavi ili završi ranije započete pozitivne promene ili neku reformu na ličnom ili društvenom planu.

Pred nama je period kada će zemljani znaci imati najveću mogućnost da napreduju, ili uživaju, ali svakako da dožive nešto što u ranijim periodima nisu imali priliku. Najviše mogućnosti za to osetiće Bikovi, jer je ovo njihovo vreme, kada započinje nova životna godina, kada će najviše mogućnosti za napredak imati oni koji su rođeni prvih dana maja, posebno oko 4, 5, 6,7.05. , isto tako i oni koji su rođeni prvih dana septembra, u znaku Device.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4220
Godina : 53
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu