KONJUNKCIJA SUNCA I MERKURA

Ići dole

KONJUNKCIJA SUNCA I MERKURA

Počalji  logos taj Pon Jun 20, 2016 6:45 pmБицикл је настао је у Европи у 19. веку. Откриће бицикла није везано за одређену годину или конкретног изумитеља. Кроз историју је било више примера возила покретаних људском снагом. Особа која се спомиње као први возач бицикла је немачки барон Карл фон Драјс, који је 1817. године возио својеврсни бицикл на гурање. Старлијев модел бицикла из 1885. године се најчешће сматра првим модерним бициклом. Даљње побољшање било је увођење пнемуатских гума, 1888. године, које је увео Шкот Џон Данлоп. Од тада се основни концепт бицикла није битно мењао, осим што су данашњи бицикли далеко лакши за управљање и сигурнији.

Због релативно јефтине израде и доступности то је данас најраширеније превозно средство. Претпоставља се да данас на свету постоји преко 1.000.000.000 бицикала.

Због чињенице да у поређењу с другим уобичајеним превозним средствима (нпр. аутомобилом) далеко мање опасан по загађење околине а уједно врло позитивног учинка на здравље људи који возе бицикле, бројни градови осигуравају за бициклисте различиту инфраструктуру која им олакшава вожњу: одвојене бициклистичке стазе, посебна места за одлагање бицикала, делове града у које је могуће доћи искључиво бициклом или пешице, итд.

Данас је бициклизам стандардни олимпијски спорт у неколико дисциплина. Постоји и одређен број бициклистичких дисциплина које нису у олимпијском програму.

Треба напоменути да постоји доста категорија

   Екстремни бициклизам (BMX)
   Циклокрос
   Брдски бициклизам (MTB)
   Друмски бициклизам
   Велодромски бициклизам
   Лежећи бицикл

Ово су најраспрострањеније категорије. Постоје различите трке за сваку категорију. За сваку су потребне другачије вештине, опрема и бицикли.

Према истраживању научника, професионални бициклизам (Тур де Франс, Ђиро д'Италија) је најнапорнији спорт а следи га триатлон.

Анализирајући хороскопе славних асова бициклизма може се приметити да већина има конјункцију Меркура (бицикл) и Сунца (врхунски, славан, шампион), често је комбинацији Марс (активност, спорт) а такође и Сатурн (спартанска издржљивост).

Алфредо Бинда (11.8.1902. Италија), први вишеструки шампион у бициклизму, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Лава.

Анђело Фаусто Копи (15.9.1919. Италија), легендарни ас звани „шампион шампиона“, има стелијум Сунца, Венере, Меркура и Сатурна у знаку Девице и стелијум Марса, Јупитера и Нептуна у знаку Лава.

Ђино Бартали (18.7.1914. Италија), вишеструки победник Ђиро д'Италија и Тур де Франс, има стелијум Сунца, Меркура и Нептуна у знаку Рака.

Рик Ван Стенберген (9.9.1924. Белгија), троструки светски шампион, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Девице.

Еди Меркс (17.6.1945. Белгија), највећи и најуспешнији бициклиста свих времена, петоструки победник Ђиро д'Италије и Тур де Франса, победник Вуелте а Еспања, светски шампион и као аматер и као професионалац, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Близанаца и Марса у квадрату са Плутоном и секстилу са Сатурном.

Ли Еванс (14.2.1977. Аустралија), победник многих значајних трка, има конјункцију Меркура и Марса у Водолији.

Грег ЛеМонд (26.6.1961. САД), троструки победник Тур де Франса и двоструки светски шампион има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Рака у секстилу са конјункцијом Марса и Плутона.

Јоп Зотемелк (3.12.1946. Холандија), славни победник многих великих трка и светски шампион, има конјункцију Сунца и Марса у знаку Стрелца и стелијум Меркура, Венере и Јупитера у знаку Шкорпије, конјункција је у тригону са конјункцијом Сатурна и Плутона у знаку Лава а стелијум је у квадрату са Сатурном и Плутоном.

Александар Колобнев (4.5.1981. Русија), успешни руски шампион, има стелијум Меркура, Венере, Сунца, Месеца и Марса у знаку Бика и конјункцију Сатурна и Јупитера у знаку Ваге.

Рајмон Пулидор (15.4.1936. Француска), чувени бициклиста кога су звали „вечити други“ јер је три пута био други а пет пута трећи на  Тур де Франсу, има стелијум Марса, Урана, Меркура и Сунца у квадрату са Плутоном.

Жак Анкетил (8.1.1934. Француска), три пута победио на Тур де Франсу, два пута на Ђиро д'Италија и једном на Вуелта а Еспањи, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Јарца и стелијум Марса, Сатурна и Венере у знаку Водолије.

logos

Broj poruka : 561
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: KONJUNKCIJA SUNCA I MERKURA

Počalji  Astrotanja taj Uto Jun 21, 2016 11:38 am

Logos, ovo je odličano. Smile Mnogo primera iz kojeg se vidi da Merkur, koji utiče na spretnost, brzinu i kordinaciju pokreta, snalažljivost, ali i naglašen Mars i često u aspektima sa njim, mada i u kombinaciji sa Marsom i Plutonom, ili Saturnom. Mars i Pluton daju ogromnu snagu,nadljudsku skoro, samo je veoma važni na koji način se ta energija iskorišćava. Istina, može da dovede i do povreda,a Mars u kombinaciji sa Saturnom, izdržljivost u upornost, koja je od izuzetne važnosti da bi se dostigao cilj.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4205
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu