Posao i emotivni život

Ići dole

Posao i emotivni život

Počalji  logos taj Sub Jun 17, 2017 11:05 pm

7. Juna osoba mi se obraća: "Interesuje me ako mozete malo bolje da mi pogledate naklonost zvezda u ovom letnjem periodu, pa i do kraja godine.. i sto se tice posla konkretno, posto ce od septemra opet biti gusto.. a i po pitanju ljubavi polja prijateljstava.. jer prolazim kroz neke faze preispitivanja razocaravanja, spiritualnog rasta, promena.. i osecam da je malo visa sila umesala prste , odnosno da seplanete gore tumbaju svakojako pa mi se odrazava na sve,  a narocito na emocije. Pa cisto da imam uput sta je to tamo gore planetarno odredjeno.. da znam kako da se postavim i predupredim neke stvari..
moji podaci su: 24.10.1983. sat rodjenja 2h ujutro u Pozarevcu
Hvala unapred"Posao - natalne predispozicije

VI kuća je simbolizuje posao uopšteno i konkretno prvi posao. Počinje u znaku Vodolije koja predstavlja prekide, oscilacije, etape, računare, nešto novo što ukazuje na rad sa računarom jer u protivnom sve ide na prekide i etape, Drugi deo VI kuće obuhvata znak Riba koji simbolizuje neizvesnost, nejasnoće, skrivenost, tajnovitost, zatvorenost i laž pa su i to činjenice sa kojima se moraš suočiti osim ako ne nađeš neki posao u nekoj humanitarnoj ustanovi zatvorenog tipa (znak Riba) u inostranstvu ili koja ima veze sa inostranstvom (vladar Riba Neptun je u znaku Strelca i u povoljnom je aspektu sekstila sa naglašenim stelijumom - grupa planeta na bliskom rastojanju - Merkura, Sunca, Plutona i Saturna sa kraja II kuće (novac od ličnog rada, vrednosti) a taj stelijum je u povoljnom aspektu trigona sa Severnim mesečevim čvorom (tačka uvećanja, teži put ka uspehu) sa vrha X kuće pri MC (zenit, karijera, status, stvari koje lično preduzimamo i na koje imamo uticaj). Konjunkcija Jupitera (vladar Strelca - inostranstvo) i Urana (računari, vladar VI kuće posla) koja je u povoljnom aspektu trigona sa Fortunom (sreća, povoljnost) koja je, pak, u aspektu sekstila sa MC (zenit, karijera, uspeh, status) govori u prilog prethodno rečenom. MC i deo X kuće su u znaku Blizanaca što može ukazivati na veliki znacaj komunikacije ili češćih putovanja a kako je to znak prirodne III kuće (osnovna škola, frontalni rad sa đacima) i vladar Merkur je u konjunkciji sa Suncem (osoba) i u povoljnim aspektima sa Neptunom i Severnim mesečevim čvorom, energija Neptuna i znaka Riba bi se povoljnije koristila i bilo bi finansijskih koristi. Pluton (stradanje i regeneracija, radikalno, osećaj da je osoba na dnu) iz navedenog stelijuma je na 29° (stepen "vidovitosti" ali i "plača" jer sadrži kao poslednji stepen znaka sublimisano znanje tog znaka ali, kako je sledeći korak novi znak i nova energija, često se ti potencijali teško realizuju) znaka Vage (partneri) bilo bi dobro uraditi radikalne promene po pitanju partnera jer na to ukazuje Pluton posle čijeg uticaja više ništa neće biti isto pa ukoliko se to pre shvati, platiće se manja "cena". Preko Fortune sa vrha VIII kuće (drugi posao) u znaku Ovna (rad, energija, aktivnost) i aspekta inkonjunkcije (velika prilagođavanja) energija se usmerava na konjunkciju vladara Ovna Marsa (rad, energija, aktivnost) i Venere (sklad, povoljnost, novac) sa vrha I kuće (osoba) a oba tela su na 14° (stepen II kuće i znaka Bika - novac) znaka Device (posao). Mars i Venera su fokusna tačka naglašenog promenljivog T-kvadrata u koji se sliva energija opozicije Jupitera i Urana sa jedne strane i Severnog mesečevog čvora i MC-a sa druge. Sve u svemu, nije nešto najpovoljnije ali više obećava od postojećeg.


Posao - natalne predispozicije

Posao trenutno- tranziti

Tranziti u drugom delu ove godine nisu baš najpovoljniji jer se tada retrogradni Neptun kao drugi vladar VI kuće posla vraća u VI kuću i u njoj će ostati sve do marta naredne godine što bi trebalo da predstavlja kraj perioda neizvesnosti, nejasnoća, nerazumevanja i nesporazuma, tj. trebalo bi da saznaš do kada ostaješ na tom poslu mada opozicija tranzitnog Urana (prekidi, oscilacije, periodično, nešto novo), koji je prvi vladar VI kuće, sa važnim stelijumom Merkura (vladar Asc - osoba), Sunca (osoba), Plutona (stradanje i regeneracija) i Saturna (teškoće, prepreke, barijere, iskušenja, čekanje), će potrajati još nekoliko godina što može ukazivati da vredi nešto preduzeti u cilju promene posla.

Emotivni život - natalno

Asc (ti) je u praktičnoj i poslu posvećenoj Devici i na samom vrhu I kuće je donekle nepovoljna konjunkcija Venere (ljubav, sklad, lepota, harmonija, estrogen) koja je ovde u svom padu (loš položaj) i energičnog i akciji usmerenog Marsa (snaga, energija, rad, akcija, testosteron) koji ovde simbolizuje potrebu za akcijom i radom, naročito fizičkim, a kako Devica predstavlja i naše zdravlje, utoliko tpotreba za tim ima veći značaj jer se aktivnošću i radom stiče povoljnija zdravstvena stabilnost. Ova konjunkcija Venere i Marsa ponekad ukazuje na neuravnoteženost pomenutih hormona (muškarci su malo nežniji i pasivniji a žene su energičnije i željne akcije). Već sam pomenuo da je ta konjunkcija fokusna tačka naglašene konfiguracije T-kvadrata u koji ulazi i opozicija žustrog, ishitrenog, nervoznog, sklonog prijateljstvu, ekscentričnosti i naglim prekidima, budućnosti okrenutog Urana i optimističnog, sklonog ličnim stavovima i ubeđenjima, uvećanju, sreći i hazardu okrenutog Jupitera a oba tela su u znaku Strelca kojim Jupiter vlada, sa jedne strane i MC (zenit, karijera, status) i Severnog mesečevog čvora (tačka uvećanja i težeg puta ka uspehu i ostvarenju ciljeva. Uran je na kraju III kuće komunikacija i u konjunkciji sa Jupiterom može ukazivati na ponekad nekontrolisane i sklone prekidima razgovore, na ishitrenost i sklonost nepotrebnim "filozofiranjima" (Strelac, Jupiter) koji nas mogu udaljiti od željenog cilja (opozicija Urana i Jupitera sa Sev. mes. čvorom i MC-om) a ta se energija kanališe u fokusnoj tački konjunkcije Marsa i Venere na Asc (osoba) što dodatno opterećuje tu ne baš povoljnu konjunkciju na samom Asc (osoba fizički). Nepovoljno je što energija pomenutog T-kvadrata nema dodirnih tačaka sa ostatkom planeta osim sa Fortunom (tačka sreće) sa vrha VIII kuće (telesni kontakti) i znaka Ovna (akcija, energija) što može ukazivati na oslanjanje na sreću u ostvarenju preko željenih i potrebnih telesnih kontakata (VIII kuća). Mesec (emocije, psiha, duša) je vladar XI kuće (prijatelji) u konjunkciji je sa Chironom (ranjeni iscelitelj, rana koja teško zarasta, karmička žrtva) i vrh je konfiguracije zvane Yod u koju ulaze njihove inkonjunkcije (velika prilagođavanja) sa Neptunom (umetnost, slikarstvo, psiha, izolacija, povlačenje u sebe, introspekcija) iz znaka Strelca (stavovi, ubeđenja, vera, filozofija) i IV kuće (dom, porodica) i konjunkcijom Sunca (osoba) i Merkura (vladar Asc - osoba, mentalnost, komuniciranje, kraća putovanja) iz II kuće (novac, hrana, vrednosti) međusobno povezanih skladnim aspektom sekstila. Ovo ukazuje na sklonost ka umetničkim izražavanjem pri čemu se mogu iskazivati tajna osećanja (Neptun), možda zaraditi neka para od toga (II kuća) ali i dalje može postojati emocionalna neispunjenost (inkonjunkcija sa Mesecom) pri čemu to može biti i neka vrsta žrtve (Chiron) u smislu nezalečene rane zbog neostvarenih želja.

Mesec simbolizuje i majku pa pominjana inkonjunkcija sa Suncem (ti ali i otac), Merkurom (vladar Asc - ti, komunikacija), Plutonom (stradanje i regeneracija, fatalno) sa nepovoljnog 29° stepena Vage a preko njih i sa Saturnom (teškoće, problemi, barijere, čekanje, hladnoća), može ukazivati i na neostvarenu željenu komunikaciju sa njom što je moglo uticati na nedovoljnu emocionalnu ispunjenost a može ukazivati i na nedovoljno prilagođene roditelje sa početka njihove veze.

V kuća simbolizuje ljubav, zabavljanje, razonodu i rekreaciju, počinje u znaku Jarca (problemi, teškoće, čekanje, racionalnost, zrele godine, hladnoća) a završava se u znaku Vodolije (slobode, prekidi, velike oscilacije, neuobičajeno, prijatelji, svađe, tehnika, računari). Vladar Saturn je na kraju II kuće (novac, vrednosti) i pri vrhu III kuće (komuniciranje) u znaku Škorpije (telesni kontakti, fatalno) a drugi vladar Uran je na kraju III kuće u Strelcu (optimizam, stavovi, ubeđenja. sreća) što može ukazivati na važnost komunikacije za ostvarenje emotivne veze ali treba biti oprezan i imati strpljena i takta uz uvažavanje sloboda mišljenja drugih (Uran) i izbegavati duge, hladne, racionalne razgovore u stilu "cilj teme da prođe vreme", tj. biti opušteniji, zabavniji i iskreniji a razgovori bi trebalo da budu uvod u kasnije telesne kontakte (Škorpija).

Emotivni život - tranziti

Trenutno je na početku V kuće tranzitni Pluton i u njoj će ostati duže vreme što ukazuje na potrebu radikalnih promena u načinu zabavljanja, razonode, uživanja i opuštanja. On ukazuje na osećaj "dna" posle koga može samo biti bolje uz korenite promene i lične i ambijentalne. Što se to pre shvati lakše će se preboleti i prevazići prethodno stanje (tranzitni Pluton u kvadratu sa natalnim Suncem) i postići emocionalna ispunjenost (tranzitni Pluton u trigonu sa natalnim Mesecom). Obzirom da postojeće stanje traje duže vreme promene se ne očekuju preko noći već postepeno onim tempom kako se i mi sami menjamo (V kuća u Jarcu - dugotrajno). Vladar V kuće Saturn je tranzitno blizu natalnog Neptuna u IV kući u znaku Strelca naglašava potrebu da se radi u svom domu na jačanju psihe kako bi se izbegla moguća deprimiranost, u tišini svog doma analizirati sebe i jačati na izgradnji ličnih stavova i ubeđenja i pokušati povratiti poljuljani optimizam koji simbolizuje Saturn u Strelcu (sledi tranzit Jupitera preko Merkura i Sunca). Prisustvo tranzitnog Urana, drugog vladara V kuće, u VIII kući i njegov trigon sa pomenutim natalnim Neptunom, može ovde pomoći ako se njegova energija iskoristi pravilno kroz neformalne i slobodne stavove u telesnim kontaktima i spontanim uživanjima koji mogu biti blagotvorni za psihu i preko potrebno optimističko raspoloženje.

Inače, 9 planeta "ispod horizonta" (osa ASC - DSC) ukazuju na subjektivnost a 7 planeta na "istoku" (levo os ose MC - IC) simbolizuju više okrenutost sebi a manje drugima pa možda i to treba imati u vidu kao natalnu predispoziciju i to pokušati korigovati.

Na kraju krajeva, svako od nas treba da radi na sebi, neko više a neko manje jer niko nije idealan i nepromenljiv pa zato uz malo više odlučnosti, volje i upornosti, ponekad i uz nečiju pomoć, može se dobrom motivacijom postići željeni cilj kojim bi se život učinio prijatnijim, sadržajnijim i ,svakako, kvalitetnijim. Ništa se ne mora i sve se može!

Svako Dobro!

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu