2-22.12.2017. RETROGRADNI MERKUR u strelcu-Kako sa retogradnim Mekurom

Ići dole

2-22.12.2017. RETROGRADNI MERKUR u strelcu-Kako sa retogradnim Mekurom

Počalji  Astrotanja taj Uto Nov 28, 2017 4:57 pm

Merkur će biti retrogradan u Strelcu od 2.-22.12, ali pre nego što krene, već zadnjih dana novembra on je usporio svoje kretanje I kako je u konjukciji sa Saturnom, dovodi već do usporavanja, zastoja, otežavajućih okolnosti koje utiču na komunikaciju, pisanje, dogovaranje. Međutim , ako donesete odluku, ona će biti postojana, a ako nekog upoznate ovih dana krajem novembra to će moći da potraje. Dogovori takođe mogu biti stabilni I dugoročni, zato gledajte da ih donesete dok ne krene Merkur retogradno do 1.12. najkasnije. Iako komunikacija nekako teče već ovih zadnjih dana usporeno,kod nekih
i kroz poteškoće, kao I mentalne aktivnosti, koje zahtevaju više udubljivanja, bolju koncentraciju, korišćenje znanja ai iskustva iz prošlosti. Čini se kao da je Merkur već krenuo retrogradno zadnjih dana novembra, ali nije, samo ga je Saturn usporio I zahteva da se dobro promisli, da se studiozno, ozbiljnije ili dublje o nečemu razmišlja, ili ispituje dok se ne donese neka odluka.Ako osetiti malo više zabrinutosti,ili pesimizma, to je ovih dana od uticaja Mekura i Saturna. Dobro bi bilo da donesete donesete do kraja decembra, jer će posle biti više nestabilnosti I nesigurnosti, preispitivanja, dvoumljenja I nepouzdanosti.
Onima kojima je vladar druge može doneti i čekanje na novac, kašnjenje novca, ili pak nedostatak novca, ili male dobitke.
Mekur u konjukciji sa Satrunom pri kraju Strelca može da vam donese I osobe iz prošlosti, neko koga niste davno videli, ili razmišljanja o nečemu što je minulo, ili obnavljanje sećanja I kontakta sa osobama sa kojima se niste dugo videli,ili čuli, a posebno od 2.12., te do 10.12., dok bude išao retrogradno i bio u konjukciji sa Saturnom. Ovo nije povoljno vreme za nove kontakte, jer neće potrajati.
Od 2.12. Mekur će više nego uobičajeno to će dovesti do povratka na nešto od ranije,ili ponavljanja nečeg slično, što može biti neko slično stanje, situacija, ili komunikacija, ili neka mentalna aktivnost od ranije. Dobro je da učite I utvrđujete nešto što ste ranije učili, obnavljate rnije naučeno gradivo, ili pak prepravljate, korigujete I poboljšate nešto što ste pisali. Možete čitati I nešto što ste ranije čitali.Možete pozvati prijatelje sa kojima ste izgubili kontakt, jer vas je život vukao na drugu stranu. Dobro je da obnovite stara prijateljstva, ili neki drugi odnos. Ako vam je Merkur vladar 5. , odnosno ako ste u podznaku Bik, ili Vodolija, postoji mogućnost obrnavljanja stre ljubavene veze. Posebno oko 15, 16.12. kada će Merkur retogradni biti u konjukciji sa Venerom retogradnom. Tada se možete susresti sa nekim dragim, ko dolazi možda I sa puta, iz daleka. To može da bude prijatno druženje, ali sa obnavljanjem veza budite ipak oprezni, ne žurite, porazmislite, da ne bi ste opet upali I u site probleme. Oni koji imaju predispoziciju za tako nešto, što se vidi iz natala, kojji imaju u natalu recimo retrogradni Merkur, ili Veneru , ili nei drugi pokazatelj za to, oni to mogu da urade.
Ovog puta Merkur kreće retrogradno u znaku Strelca , gde će biti u konjukciji sa Saturnom, te će doći kod nekih povratka na učenje nečega što ste ranije učili, ili na putovanje tamo gde ste nekada već bili,ili susreti sa osobama koje dolaze sa puta, iz inostranstva. Putovanja, kao i neke vesti se sada mogu čekati duže. Računajte na kašnjenja i poteškoća u komunikaciji i putovanjima, pa je bitno da se za to prirpremite i nauražete većim strpljenjem i odgovarajućim informacija.
Retrogradni Merkur će nekima dobro doći da se preispitaju, da steknu uvid u nešto dublji, jer je Jupiter u Škorpiji,ili da se bave istraživanjem nečega, ili da proveravaju nešto iz više puta.
Tipično za retogradni Merkur je da on zahteva da iz više puta dođe do nečega, da ima ponavljanja. Tako recimo ima odlaganja više nečega što je zakazano, pomeranja, ali ipak to može da se ostvari, samo zahteva čekanje, strpljenje. Ponavljanja može biti I zbog omaški, grešaka, Merkur u Strelcu je brz, a koncentracija je u padu, a kod nekih je moguć ui premor, te se zbog toga može sporije I učiti, ili uz više ponavljanja.
U saobraćaju, posebno je važno ne žuriti, jer zbog smanjene koncetracije, ili premora mentalnog su moguće greše, a one mogu imati nepovoljne posledice. Zato nastojte da ne žurite, da se usredsredite ako ste vizač na jednu stvar, na vožnju. Izbegavajte posebno razgovore preko mobilnog ili još neku aktivnost, jer to može da dovede do greške, posebno oko 21, 22. Kada bude u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Tada zbog rasejanosti, smanjene pažnje, pogrešene odluke zbog neseređnih misli moguće su greške, koje mogu da doveti do problema. Tih dana o budite oprezni I sa dolumentima, papirima, mobilnim telefonima, ključevima, jer može doći do zaturanja, ili do krađe. Dogovore takođe izbegavajte , jer postoji mogućnost neiskrenosti, neispunjenih obećanja, ili laži, prevara.

Dok je Merkur retrogradan u Strelcu biće više odloženih avionskih letova, zbog vremenskih prilika,ili uopšte u saobraćaju može biti više zastoja, čekanja na granici, što produžava putovanje.Ako čekate neku vest dugo, ili na neku odluku, ili rešenje, onda ono sada ima više šanse da stigne.

Ovo je vreme kada je moguće i da dođe do zastoja u isplati, kao i u sticanje novca, ako vam je vladar druge. Nije povoljan za za podizanje kredita, jer može biti odugovlačenja u prikupljenju dokumenata, papira koji su potrebni za to, izuzev, ako vam nisu dobri aspekti retrogradnog Merkura sa natalnim, a zahtev za kredit ste podneli pre nego što je Merkur krenuo retrogradno, jer tada možete dobiti neki dokument, ili papir koji već neko vreme očekujete.
Nije dobro kupovati tehnički robu, posebno mobilne telefon, računare, ali ni automobile dok je retrogradan, jer ima neispravnosti, ili ih treba često opravljati, ili ako kupujet polovan automobil, poazaće se da zahteva mnogo veća ulaganja i više porpravke, što se pokaže da se ne isplati.

Sve u svemu retrogradni Merkur, ma koliko je za neke neprijatan i vraća ih na nešto od ranije, ili ih koči u učenju,informisanju, komunikaciji i putovanju je sa razlogom tu da bi nas nešto nauči, što pre, kada je trebalo nismo naučili dobro, ili nam doneo mogućnost da poboljšamo, popravimo komunikaciju, ili nešto što smo pisali , računali ranije. On je tu da nas nauči bilo da budemo strpljivi,ili da menjamo način razmišljanja, da budemo voljni da nešto treba iz više puta, ili uz ponavljenje da uradimo I više pažljivo. Kada je retogradni Merkur u Strelcu bitno je da sa više optimizma, ili vere pristupimo nečemu da bi bili uspešni, ii da bi smo nešto bolje naučili, ili shvatili i usmerili se na jednu stvar, a ne raspali na više.

Ako tako postupite, bolje , lakše ćete se nositi  na povoljan način iskoristiti retogradni Merkur.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4223
Godina : 53
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu