Super Mesec u Blizancima i retrogradni Merkur

Ići dole

Super Mesec u Blizancima i retrogradni Merkur

Počalji  logos taj Ned Dec 03, 2017 5:49 pm

Tekst iz jučerašnjeg Telegrafa:

Sutra se pojavljuje moćni Super Mesec - izvedite ovaj jednostavan ritual ako želite blagostanje u 2018.

Sutra nas očekuje pun Mesec u Blizancima koji je ujedno i Super MesecMesec će se videti mnogo jasnije i bolje jer će biti 14 procenta sjajniji nego i obično, a u saradnji sa retrogradnim Merkurom donosi nam nešto neočekivano u život ukoliko ispoštujemo jedan ritual.
Kako je Merkur planeta vladar Blizanaca, pojačaće našu želju za komunikacijom i ispoljavanjem želja i strasti. Merkur je planeta komunikacije, pa kada je retrogradan onda ima zastoja u komunikaciji saopštavanju bitnih stvari. Retrogradnost će trajati od 2. do 22. decembra, pa se strpite.
Ključno za ovaj period je da pustite energiju da cirkuliše i radi za vas. Kako biste izvukli maksimum iz ove energije neophodno je da ispoštujete sledeći ritual.

Trebaće vam plava sveća, ulje tamjana, čist list papira i olovka sa plavim mastilom. Merkur je planeta kojoj prijaju plava boja i miris tamjana. Zapalite plavu sveću i kanite malo ulja u nju, prizovite energiju koja će podržati vaše blagostanje i izrazite zahvalnost. Meditirajte oko 10 minuta i sa svakim udahom vizualizujte svetlost univerzuma.
Nakon 10 minuta meditacije recite naglas sledeće afirmacije:
- “Ja sam otvoren, čist i iskren u komunikaciji”;
- “Imam pravo da govorim moju istinu”;
- “Sa lakoćom govorim o mojim osećanjima”;
- “Kreativno izražavam sebe kroz govor, pisanje i umetnost”;
- “Imam jaku volju koja će mi pomoći da nadjačam moje izazove”;
- “Negujem moj duh uz pomoć kreativnosti”;
- “Volim da delim moje iskustvo i mudrost; znam kada je vreme da slušam”;
- “Ispoljavam moju zahvalnost prema životu”;
- “Slušam moje telo i moja osećanja kako bi znao šta je moja istina”;
- “Dobro se staram o mom fizičkom telu”;
- “Ja sam u miru”.Sada uzmite prazan papir i na njemu plavim mastilom napišite sledeće želje. Popunite rečenice sa vašim imenom i namerama.
“Ja (ime) sam veoma zahvalan na (na čemu)”.
“Ja (ime) imam veličanstvenu vezu sa (sa kim)”.
“Ja (ime) sam unapredio i poboljšao moje zdravlje tako što sam (uradio šta);.
“Ja (ime) sam obdaren (čime).

Da li to ima smisla?

Karta neba za trenutak kada su Mesec i Sunce na istom stepenu, minuti i sekundi i u međusobnoj opoziciji:


Asc je u znaku Blizanaca, vladar Merkur je retrogradan na 29° znaka Strelca gde je u izgonu i u konjunkciji je sa Saturnom. Sam stepen može simbolizovati vidovitost jer sadrži iskustvo stečeno kretanjem koz ceo znak ali, takođe, može predstavljati "stepen plača" jer je sledeći stepen nov znak i neka sasvim druga energija pa se iskustvo često teško, ponekad nikako, može iskoristiti, tj. planeta nema perspektivu. Ako se tome doda da Saturn simbolizuje negaciju, teškoće, probleme, šturo, čekanje, hladno i opstrukcije, simbolika Mekura se ovde teško može pozitivno iskazati a retrogradnost obično ukazuje na neko ponavljanje usled nepovoljno odabranog trenutka kada je planeta u takvoj poziciji.

Mesec pored ostalog simbolizuje aktuelne događaje, u ovoj karti je na 11° znaka Blizanaca i u XII kući u istom znaku, u opoziciji je sa Suncem iz znaka Strelca a zajedno sa Neptunom iz znaka Riba obrazuju promenljivi T-kvadrat sa fokusnom tačkom na Neptunu i sve ovo može ukazivati na početak povoljnog perioda pesvećenosti duhovnosti, izgradnji ličnih stavova i ubeđenja, veri i meditaciji koji se ovog puta mogu usaditi veoma duboko jer su Neptun i Jupiter iz znaka Škorpije u povoljnom trigonu. Sve navedene planete su na 11° koji je analogon znaku Vodolije pa bi ovo mogao biti i nov period druženja uz astrologiju.

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu