Veliki stelijum u Jarcu

Ići dole

Veliki stelijum u Jarcu

Počalji  strukA taj Sre Jan 31, 2018 2:26 am

Pozdrav svim forumasima. Nadam se da ima vas raspoloznih, sa malo vecim znanjem o astrologiji, koji ce meni kao laiku, pomoci malo da shvatim ovaj big stelijum ciji sam vlasnik, i posto sam jako mlad, usmeriti malo kako na najbolji nacin iskoristiti toliku koncentraciju i energiju. 'Veliki stelijum' u nazivu sam napisao zbog prisustva 6 planeta u znaku Jarca. Medjutim, Neptun i Uran su daleko od stelijuma, koji cine sve licne planete, i koji je na prvim stepenima znaka. Obzirom da su oni transcedenti, i sem medjusobne konjukcije nemaju nikakvih aspekata, ne bih ih uzeo toliko u obzir. Stelijum je tehnicki u 1oj kuci, ali na samom kraju iste, i u drugom znaku od Asc-a. Sunce i Mars, koji je u kazimiju, su u konjukciji sa vrhom 2. kuce, orbis 3*. Samim tim ih oduvek smatram skoro kao da su u 2oj kuci, tj. da se njihovo dejstvo mozda cak vise i menifestuje na kucu 2. To je i inace ono sto me najvise buni i zanima. Da li dejstvo stelijuma je vise usmereno ka 2. kuci? Dispozitor stelijuma Saturn, u Vodoliji, znaku u kojem ima dobro dostojanstvo, u kuci 3. Ne polozen lose, ali i sa nekim ne bas jakim aspektima. Dva sekstila i generacijski aspekt- kvadrat sa Plutonom. Svako tumacenje i savet je dobrodoslo. Hvala i pozdrav. Smile

http://i67.tinypic.com/2lmt55j.jpg

strukA

Broj poruka : 2
Datum upisa : 20.11.2017

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Veliki stelijum u Jarcu

Počalji  logos taj Sre Jan 31, 2018 11:17 pm

strukA ::Pozdrav svim forumasima. Nadam se da ima vas raspoloznih, sa malo vecim znanjem o astrologiji, koji ce meni kao laiku, pomoci malo da shvatim ovaj big stelijum ciji sam vlasnik, i posto sam jako mlad, usmeriti malo kako na najbolji nacin iskoristiti toliku koncentraciju i energiju. 'Veliki stelijum' u nazivu sam napisao zbog prisustva 6 planeta u znaku Jarca. Medjutim, Neptun i Uran su daleko od stelijuma, koji cine sve licne planete, i koji je na prvim stepenima znaka. Obzirom da su oni transcedenti, i sem medjusobne konjukcije nemaju nikakvih aspekata, ne bih ih uzeo toliko u obzir. Stelijum je tehnicki u 1oj kuci, ali na samom kraju iste, i u drugom znaku od Asc-a. Sunce i Mars, koji je u kazimiju, su u konjukciji sa vrhom 2. kuce, orbis 3*. Samim tim ih oduvek smatram skoro kao da su u 2oj kuci, tj. da se njihovo dejstvo mozda cak vise i menifestuje na kucu 2. To je i inace ono sto me najvise buni i zanima. Da li dejstvo stelijuma je vise usmereno ka 2. kuci? Dispozitor stelijuma Saturn, u Vodoliji, znaku u kojem ima dobro dostojanstvo, u kuci 3. Ne polozen lose, ali i sa nekim ne bas jakim aspektima. Dva sekstila i generacijski aspekt- kvadrat sa Plutonom. Svako tumacenje i savet je dobrodoslo. Hvala i pozdrav.

9 planeta na "istoku" te čini više okrenutom sebi a manje drugima a 7 "ispod horizonta" ukazuje na povećanu subjektivnost pa bi to u toku života bilo dobro izbalansirati jer osim nas postoje u drugi a takođe postoji i realni svet izvan i oko nas koji treba upoznati i integrisati se u njega. 6 planeta u znaku Jarca te čine tipičnim predstavnikom toga znaka pa bi vredelo to malo proučiti a to što su od njih 4 u stelijumu a 2 u konjunkciji je priča za sebe i valjalo bi i to detaljnije proučiti, ko je tu po dostojanstvu važan, ko koga prima, ko je kome vladar, ko kome smeta i dr. Važno je, takođe, u kojoj se kući planete nalaze a stelijum je nedvosmisleno u I kući a konjunkcija u II i tako bi to trebalo analizirati. Ako živiš u nekoj kući svejedno je da li si pored prozora ili u sredini kuće, ti si u njoj bez obzira koliko su te planete udaljene od vrha sledeće kuće. U tvom horoskopu promeni vreme rođenja za 1 sat (05:50) i videćeš da će stelijum biti u sredini I kuće a i njoj će biti i pomenuta konjunkcija koja je bila u II kući. Ovde konjunkciju sa vrhom sledeće kuće treba treba uslovno posmatrati, kao neki ne toliko važan uticaj. Što se tiče "kazimija" nije loše pročitati pročitati tekst na sledećem sajtu: https://astroriznica.com/spaljenost-planeta/, barem za početak.

I na kraju, treba ceo horoskop posmatrati integralno jer nas on astrološki predstavlja u celini. Što ga dublje analiziramo, više ćemo sebe upoznati što je veoma važno za svaku osobu. To bi trebalo svako tako da shvati pogotovo neko ko želi da se bavi astrologijom. Astrologija - Uran, Vodolija - istina.

Svako dobro.

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu