Likovna umjetnost

Ići dole

Likovna umjetnost

Počalji  Boudika taj Ned Jul 15, 2018 2:25 pm

Logos, nešto te želim pitat. Koji planet predstavlja mozaik pločica od keramike i stakla? Je li to Venera u elementu zraka ili vode? Koji planet predstavlja keramiku i staklo?

Boudika

Broj poruka : 11
Datum upisa : 22.01.2015

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Likovna umjetnost

Počalji  logos taj Pon Jul 16, 2018 10:21 am

Boudika ::Logos, nešto te želim pitat. Koji planet predstavlja mozaik pločica od keramike i stakla? Je li to Venera u elementu zraka ili vode? Koji planet predstavlja keramiku i staklo?

Venera predstavlja između ostalog sklad, lepotu, harmoniju, boje, oblike, lepotu. Mozaik je suštinski skup delova, detalja jedne celine a da bi se napravio osoba osim smisla za umetnost, sklad i lepotu treba biti i zanatlija, neka vrsta keramičara. Obzirom da keramikom vladaju Saturn i znak Jarca to i oni moraju biti u toj priči. Mesec simbolizuje staklo koje je kruto i krto što nas upućuje opet na Saturna i znaka Jarca jer je u Jarcu egzaltiran Mars (udariti, razbijati, lomiti) često se koriste razni komadići razbijene keramike i stakla. Dakle, Venera je u priči, znak ili stepen Vage (vladar), znak ili stepen Riba (umetnost, kreacija, inspiracija - egzaltacija), Saturn, znak ili stepen Jarca (keramika) i Mesec ako je u znaku Bika i ako se koriste polomljeni delovi stakla (Mesec je u znaku Jarca u izgonu). Može biti i znak Device u kombinaciji ili stepen Device ako su u pitanju mozaici zanatskog tipa i u praktične svrhe, pogotovo, ako su to sitni detalji.

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Likovna umjetnost

Počalji  Boudika taj Pon Jul 16, 2018 2:36 pm

Moja tetka se bavi izradom umjetničkog mozaika od keramičkih i staklenih pločica, inače zanatlija po zanimanju ... niti jedan planet nije u Jarcu.


Boudika

Broj poruka : 11
Datum upisa : 22.01.2015

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Likovna umjetnost

Počalji  logos taj Pon Jul 16, 2018 5:06 pm

Boudika ::Moja tetka se bavi izradom umjetničkog mozaika od keramičkih i staklenih pločica, inače zanatlija po zanimanju ... niti jedan planet nije u Jarcu.

Niti mora, niti sam napaisao da neka planeta mora biti u Jarcu ali je u njenoj natalnoj karti Saturn i preko njega znak Jarca u priči. Saturn u Biku je izrada mozaika u cilju prodaje i zarade. Saturn u VI kući - profesionalni zanatlija, Saturn u opoziciji sa Venerom iz XII kuće u znaku Škorpije - umetničko istraživanje i izražavanje sebe kroz profesionalno bavljenje mozaikom. Saturn na stepenu VI kuće i znaka Device (kombinacija posla i umetnosti) a Venera na stepenu Vodolije (neuobičajeno, inovativno i kreativno) upravo to simbolizuju. Opozicija ovde simbolizuje izazov i nadopunjavanje onoga što osoba oseća kao ličnu potrebu umetničkog izražavanja. Tu je i tačna konjunkcija Sunca (osoba) i Neptuna (umetnost) u I kući na 0° znaka Strelca (optimizam, lični stavovi i ubeđenja, inostranstvo) - mogla bi postati popularna izvan granica svoje zemlje jer su oni u skladnom sekstilu sa konjunkcijom Meseca (narod, popularnost) i Plutona (regeneracija, izražavanje onoga što je duboko u samoj osobi) iz X kuće (status, karijera, lični posao) a da bi se to ostvarilo porebna su velika prilagođavanja i na ličnom i na poslovnom planu (Mesec i Pluton u inkonjunkciji sa Severnim čvorom a Sev. čvor u kvadratu sa konjunkcijom Sunca i Neptuna - teži put za ostvarenjem cilja).

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Likovna umjetnost

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu