Astrotanjin astrološki forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KORONA VIRUS

2 posters

Ići dole

KORONA VIRUS Empty KORONA VIRUS

Počalji  Astrotanja Čet Feb 27, 2020 9:15 pm

Korana virus je tema o kojoj se piše i i razmišlja puno od kako se pojavila. Stiastika koja govori o vremenu pojavljivanja ovog novog virusa je promenljiva, ali kao poslednja informacija, nisam sigurna da li je tačna, jer je Merkur retrogradan, te još u Ribama, što može da  da donese i promenljive informacije.
Poslednja informacija do koje sam došla je da je navodno prvi slučaj registrovan 1.12.2019. Upravo sam ga pročitala pre pola sata i to me je navelo da pišem  o ovoj temi. Veroavtno mi izgleda da se pojavio dok je Mars u znaku Škorpiji, jer sve izgleda veoma tajanstveno i još uvek ne postoje sigurni podaci ko je "nulti pacijent", niti kako je stvarno došlo do zaraze. Ali ako je Mars bio u Škorpiji moguće je da to bude i od vodenih životinja, kažu vodenih zmija, što bi moglo da odgovaar simbolici Mars u Škorpiji Mars je tog 1. 12. 2019. bio na 8 stepenu Škorpije, stepenu koji nosi svu simboliku Škorpije, tajanstvenog,  smrtnog. Merkur je takođe bio u Škorpiji, te otuda toliko tajni. Meni i deluje da je Škorpionski uticaj i  da s u početku o tome ću tame, da se istraživalo dok nije broj slučaja počeo da raste i to posebno od Pomračenja Sunca u Jarcu na 4. stepenu 26. 12.2019. te su objave da se on pojavilo vezuju za kraj decembra.  Misteriozan virus je počeo da se širi u periodu Strelca i kada je Mars bio u Strelcu u kvadratu sa Neptunom, epidemija je krajem  januara 2020 postala  masovna. Mars kvadrat Neptun  govori i o korišćenju lekova, ali i neke konfuzije,manjka energije, neodlučnosti u aktivnostima, nejasnoće u onome šta se radi. Pluton u konjukciji sa Saturnom je upravo tada bio i on je delovao na epidemiju,  posebno posebnu za starije i bolesne ljude, što je  uticaj Saturna u Jarcu, ali i Pomračenja. Da li se on ranije već pojavio ili ne takođe je misterija, jer Saturn se odnosi i na nešto iz prošlosti. Drugo Pomračenje je bilo u Raku i ono je dovelo da se čitava nacija uključila. Panike i straha je bilo i ona se širila što je uvek prisutno kada su Pomračenja, posebno ovo Meseca u Raku. On je vezan za emocije, vodeni znak, u njemu su emocije jače, te se kada je u nepovoljnim aspektima i panika i strah uvećane.

Što se tiče perioda koji je usledio od 23. 02. kada je Mlad Mesec bio u Ribama, te je  korona virus počeo da se ubrzano širi u Italiji. I ovde imamo puno  nesigurnih informacija, nejasnoća, ne mogućnosti da se uđe u trag nultom pacijentu i to sve zbog  retrogradnog Merkura u Ribama. Zabune i konfuzije, tajni  kada je uticaj Riba je veliki. Često se čuje jedna vest, da je neko zaražen, pa ne gira, a ima i  više lažnih obaveštenja  pod uticajem Merkura. Novi jači talas epidemije je moguć   za vreme i oko Punog Meseca u Devici, koji će biti ni manje, ni više  nego u opoziciji sa Neptunom i Suncem u Ribama. Oba znaka , su vezana za zdravlje, posebno Devica, a ovaj Pun Mesec će doneti puno konfuzije, nejasnoće, napetosti i brige i straha.  Ne podležite panici. Jupter ulazi u konjukciju sa Plutonom i zato bi moglo doći do širenja, umnožavanja  i epidemije Korona virusom. No velik trud i napor će biti uključen posebno oko 23. 03. kada će Mars d bude u konjukciji sa Plutonom i Jupiterom u uključivanje sistem, moguće i vojsku, policiju, zbog Marsa u konjukciji sa Plutonom i Jupiterom. Možda bude nekih novih zakonskih odredbi  vezanih za  epidemiju. 23. je  i Mlad Mesec u Ovnu u sekstilu sa Saturnom koji od 22. prelazi u Vodoliju. Kreće dinamično zalaganje,  pojačana aktivnost i borba, energija je jača i volja. Zbog sekstila sa Saturnom u humanom znaku, vezanom za intelekualnom i znanje, te će verujem doći i do nekih saznanja.

Krajem marta je Mars u konjukciji sa Saturnom i da li će se stvari promeniti, možda zakočiti,  nadam se u pozitivnom smeru. Jupiter u konjukciji sa Plutonom da li će širiti sreću ili ne sreću videćemo. Navijajmo za dobro. Nadajmo se da će Saturn u  znaku gde je jak i kojim vlada doneti nešto dobro. Pratimo i ne paničimo, jer panika i strah su najgori neprijatelji.  Jupiter je u sekstilu trenutno sa Neptunom i vera i očekivanje pozitivnog uz preduzimanje nečeg praktičnog, uz trud sada donose sjajne rezultate. Zato budimo optimisti spremni da se  suočimo i dobro organizujemo, što je moguće  zbog  čak četiri planete u Jarcu. Sunce je u Ribama, koje vezujemo i za zatvorene institucije i za bolnice, i za veru, te je sve to važno u ovom periodu. Ono će nakon konjukcije sa Neptunom oko 8,9.03.  da uđe u sekstilu sa Jupiterom u Jarcu oko 11, 12, te upravo tada očekujem i veći uspeh u lečenju , isceljivanju i više vere koja donosi i boljitak. Sunce će Sunce će i tokom prve polovine marta da pravi sekstilu sa Marsom iz Jarca, što je dobro da se radi i uloži energija u lečenje, da se istrajno radi na tome.

Ovu temu otvaram  sa nadom da ćete se uključiti u diskusiju  i doneti neke vama poznate informacija bilo astrološke, bilo medicinske, ili opšteljudske. Hvala.Smile
Astrotanja
Astrotanja

Broj poruka : 4245
Godina : 56
Datum upisa : 22.10.2008

http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  logos Pet Apr 03, 2020 1:39 am

Već sam nešto malo pisao o pandemiji Korona virusa na temi "Društvena događanja" pa bih i ovde nešto malo prokomentarisao.

U astrologiji viruse i bakterije simbolizuje znak Riba i vladar Neptun (nešto nepoznato i nevidljivo, bolest, bolnice, lekari, izolacije) tako da je to vrlo bitno za tumačenje svih bolesti izazvanih virusima i bakterijama (primera radi, čuvena "bubonska kuga" poznata i kao "crna smrt", sredinom XIV veka je odnela više od 75 miliona ljudskih života i to kada je Saturn, koji simbolizuje kožu, prolazio kroz znak Riba koji simbolizuje bakterije i viruse). Kako je to izgledalo astrološki u dane proglašenja pandemije pisao sam na “Društvenim događanjima” pod naslovom “Pandemija korona virusa”. Prvi znaci bolesti su registrovani početkom decembra 2019. kada su tranzitni Mars (upale, temperature) i Merkur (disajni organi) bili u znaku Škorpije (fatalno, opasno po život) a obzirom na period inkubacije do dve nedelje, dolazimo do činjenice da je tada u znaku Škorpije bili Mars na samom vrhu, Merkur na 12° stepenu (stepen Riba) i Sunce na 25° (stepen Ovna).

Dakle, Mars u Škorpiji simbolizuje operacije, povrede, krvarenja, stradanja od vatrenog oružja, mačeva, noževa, vatre, visoke temperature, požara i slično (velika stradanja u požarima u Australiji o čemu sam pisao, takođe na “Društvenim događanjima” ali pod naslovom “Dugotrajni požari u Australiji karastrofalnih razmera”) tako da u ovom slučaju može ukazivati samo na upale i probleme sa telesnom temperaturom sa fatalnim završetkom.

logos

Broj poruka : 655
Datum upisa : 29.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  Astrotanja Sre Maj 19, 2021 12:23 pm

Naravno da Mars donosi tenperaturu povećanu i prisutan je kod jakih upala. U periodu Škorpije, posebno Mlad Mesec donosi povećanu smrtnost. Saturn i Pluton su donosioci velik nesreća, uvek u periodu epidemija, smrtnosti, nesreće, patnju ove dve planete, jedna koja utiče kao Saturn na: poteškoće, prepreke, restrikcije, ograničenja, ali i bolesti, vreme itd i Pluton koji utiče na : tajne, smrt, korenite promene, destrukciju, moć, umnožavanje itd. Drugi svetski rat je počeo kada je Saturn u Biku bio u konjukciji sa Južnim čvorom i u kvadratu sa Plutonom u Lavu. U Jarcu je doneo i kontrolu moćnika, velika ograničenja, veliki strah i stradanja. Negativna energija pomaže širenje straha, a to je utucalo i na bolesti, ne samo virus. Puno toga se odvijalo pod konrolom i direktivom moćnika.
Astrotanja
Astrotanja

Broj poruka : 4245
Godina : 56
Datum upisa : 22.10.2008

http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  logos Sre Maj 19, 2021 2:23 pm

Astrotanja :: Drugi svetski rat je počeo kada je Saturn u Biku bio u konjukciji sa Južnim čvorom i u kvadratu sa Plutonom u Lavu. U Jarcu je doneo i kontrolu moćnika, velika ograničenja, veliki strah i stradanja. Negativna energija pomaže širenje straha, a to je utucalo i na bolesti, ne samo virus. Puno toga se odvijalo pod konrolom i direktivom moćnika.

Pluton je tada bio u opoziciji sa Marsom iz znaka Jarca pa su zajedno formirali snažan T-kvadrat sa žižnom tačkom na Saturnu.

logos

Broj poruka : 655
Datum upisa : 29.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  Astrotanja Sre Maj 19, 2021 5:11 pm

Mars je bio blizu stepena svoje egzaltacije 24, a znamo da je 28 stepen Jarca stepen gde je on egzaltiran. Bio je u trigonu sa Uranom u Biku, a oko 22.09. je bio u kvadratu sa Saturnom, pa zatim u opoziciji sa Plutonom u poslednjoj nedelji septembra, egzaktno 29, 30. septembra kada je bilo velikog naselja i na žalost puno žrtava.
Astrotanja
Astrotanja

Broj poruka : 4245
Godina : 56
Datum upisa : 22.10.2008

http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  logos Čet Maj 20, 2021 12:39 pm

Mars iz znaka Jarca je sa Uranom (bombe, eksplozije, avijacija) iz znaka Bika (biološko) i Neptunom (hemija, otrovi, gušenja, zarobljenici) iz znaka Device (rad, bolesti) bio u snažnom zemljanom trigonu sa lakim protokom energija što će se pokazati kroz veliku agresiju i patnju (Mars u Jarcu), velika bombardovanja i upotreba bioloških bombi (Uran u Biku) i masovna stradanja upotrebom otrovnih gasova i masovnim eksperimentima nad zarobljenicima u koncentracionim logorima pod geslom "Arbeit macht frei" (Neptun u Devici).

U karti za vreme napada Nemačke na Poljsku, 04:30, 01.09.1939. Wielun, Poland, Asc je blizu moćne zvezde Regulus koja između ostalog simbolizuje velike ambicije, ogromnu snaru, status, vođstvo, iznenadni pad, nesreće, nasilje i sl. što kratkim crtama karakteriše II svetski rat.

logos

Broj poruka : 655
Datum upisa : 29.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

KORONA VIRUS Empty Re: KORONA VIRUS

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu