Reumatoidni artritis

Ići dole

Reumatoidni artritis

Počalji  manuela taj Uto Mar 15, 2016 10:19 pm

Moja sestra vec nekoliko godina ima reumatoidni artritis. Za sad se to ispoljava na sakama, prsti joj oticu i koce se. Danas je isla na kontrolu i losi su joj rezultati, pocelo je i rame da je boli. Bas sam zabrinuta. Da li se vidi ishod i napredovanje njene bolesti?

http://i57.tinypic.com/5c126c.jpg

manuela

Broj poruka : 149
Datum upisa : 11.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Reumatoidni artritis

Počalji  logos taj Sre Mar 16, 2016 4:09 pm

manuela ::Moja sestra vec nekoliko godina ima reumatoidni artritis. Za sad se to ispoljava na sakama, prsti joj oticu i koce se. Danas je isla na kontrolu i losi su joj rezultati, pocelo je i rame da je boli. Bas sam zabrinuta. Da li se vidi ishod i napredovanje njene bolesti?Reumatoidni artritis spada u neku vrstu psihosomatske autoimune bolesti lokomotornog sistema gde organizam ne prepoznaje određene delove svoga tela, utiče na njihovo obolenje i propadanje. Napada celo telo a mnogo češće žene nego muškarce. Nije poznat siguran uzročnik već se to pripisuje fizičkom i emotivnom stresu, ishrani i bakterijskim infekcijama a povezuje se i sa genetskim nasleđem.

U astrologiji je povezan sa Suncem (globalno organizam, imunitet i psiha), Saturnom (zglobovi, kosti, reuma) i XII kućom (autoimune i psihosomatske bolesti). U ovom horoskopu vrh XII (psihosomatske bolesti) kuće je u znaku Jarca (zglobovi, kosti, reuma). Vladar XII kuče i drugi vladar Asc (osoba) koji je na 12° (stepen Riba i XII kuće) znaka Vodolije (vladar Uran - stres) je Saturn koji je u I kući (osoba, sklonosti) u konjunkciji sa Venerom (hrana) na 25° (stepen Ovna - brzo, ishitreno) znaka Riba (psiha) i Chironom (ranjeni iscelitelj, rana koja ne zarasta) na 24° (stepen Riba - psiha) istog znaka. Satun i Venera su u opoziciji (loš aspekt) sa stelijumom Meseca (vladar VI kuće akutnih bolesti koja počinje na 15° koji simbolizuje III kuću i znak Blizanaca - kretanje, pokreti), Urana (vladar Asc - osoba) i Plutona (stradanje) iz znaka Device (akutne bolesti). Mesec je na 18° (stepen Device i VI kuće - akutne bolesti) a Uran i Pluton su na 15° (stepen III kuće i znaka Blizanaca - kretanje, pokret). Taj stelijum je u inkonjunkcijama (loš aspekt) sa svojim vladarom Merkurom (vladar IV kuće - genetika) iz znaka Device i II kuće (hrana) u znaku Ovna (brzo, ishitreno) i sa Asc (osoba). Sunce (osoba, imunitet) je u konjunkciji sa Marsom (brzo, hitro - vladar II kuće - hrana) na kraju II kuće i na početku III kuće i u opoziciji (loš aspekt) su sa Neptunom (infekcije, bakterije) iz znaka Škorpije (opasno, fatalno) a zajedno u kvadratima sa Asc (osoba) pri čemu obrazuju jak fiksni T-kvadrat sa fokusom na Asc.

Sve ovo uglavnom simbolizuje ono što se osobi dešava, počev od mogućih uzroka do trenutnih posledica pa bi bilo dobro ako se ikako mogu izvući bilo kakve pouke za hvatanje u koštac sa "opasnim neprijateljem" zvani reumatoidni artritis.

Tranziti ne obećavaju mnogo: tranzitni Pluton je tek ušao u XII kuću, napada kvadratom Merkura a posle sledi kvadrat sa Suncem i Marsom, tranzitni Neptun iz I kuće je u opoziciji sa važnim stelijumom iz znaka Device, tranzitni Uran je na Merkuru i u inkonjunkciji sa pomenutim stelijumom a sledi tranzit preko Sunca i Marsa, Saturn je u kvadratu sa stelijumom iz Device i u inkonjunkciji sa Suncem i Marsom. Sve su ovo, nažalost, dugotrajni i uglavnom nepovoljni tranziti.

Pogledaj ove video zapise: https://www.youtube.com/watch?v=iRxFOkWD1Xg&ebc=ANyPxKpYqmmXDjWnEINsCR3tymm8ubiNWazKyKN8YjBc7uuWOZrTWyFQvymRHkwqkwigoJRtV9xrnVw28HeZG05-jkvz7KQqtg#t=79.084125, https://www.youtube.com/watch?v=93CmazoZ8ls&ebc=ANyPxKpYqmmXDjWnEINsCR3tymm8ubiNWazKyKN8YjBc7uuWOZrTWyFQvymRHkwqkwigoJRtV9xrnVw28HeZG05-jkvz7KQqtg i https://www.youtube.com/watch?v=GuReOdNGiLk.

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Reumatoidni artritis

Počalji  manuela taj Sub Mar 19, 2016 7:42 pm

Hvala na odgovoru. Nas tata je imao reumatoidni artritis. Kod sestre je pocelo pre 6 godina, a mislim da je puno doprineo stres zbog bracnog partnera, sa kojim zivi u braku, a vec nekoliko godina nema nikakve komunikacije i kontakta.

manuela

Broj poruka : 149
Datum upisa : 11.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Reumatoidni artritis

Počalji  logos taj Ned Mar 20, 2016 10:29 pm

manuela ::Hvala na odgovoru. Nas tata je imao reumatoidni artritis. Kod sestre je pocelo pre 6 godina, a mislim da je puno doprineo stres zbog bracnog partnera, sa kojim zivi u braku, a vec nekoliko godina nema nikakve komunikacije i kontakta.

KARMIČKI DUG

Saturn i Chiron u Ribama, retrogradni Uran i Pluton u Devici i retrogradni Neptun u Škorpiji ukazuju na karmičku povezanost sa zdravstvenim problemima u ovom životu jer su sve to znakovi bolesti, Devica akutnih, Škorpija opasnih po život i Ribe psihosomatskih. Stelijum Plutona, Urana i Meseca iz VII kuće i znaka Device, u opoziciji sa stelijumom Chirona, Saturna i Venere (vladar Sunca) a konjunkcija Neptuna i Južnog čvora (lakši put, linija manjeg otpora, iskustva iz prethodne karme, opcije bez perspektive u ovoj karmi) iz Škorpije u opoziciji sa Suncem (osoba, imunitet, vladar VII kuće braka) i njihovim vladarom Marsom uglavnom simbolizuju zdravstvene probleme karmičke prirode a karma se aktivirala istovremenim tranzitom Saturna preko stelijuma iz znaka Device, tranzitom Urana preko stelijuma iz znaka Riba i kvadratom tranzitnog Neptuna iz I kuće sa svojim natalom iz znaka Škorpije, krajem 2009. i početkom 2010. godine a krajem 2010. je trazitni Saturn ušao u opoziciju sa natalnim Merkurom (vladar IV kuće genetike) i tada su se definitivno skupile sve okolnosti za bolest. Sve to može ukazivati na karmički dug iz prethodne karme.

logos

Broj poruka : 596
Datum upisa : 29.01.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Reumatoidni artritis

Počalji  Astrotanja taj Pet Mar 25, 2016 1:42 pm

Manuela,  verujem  da za   gotovo  svaki problem postoji rešenje  i da  planetarne  energije,čak  i kada  prave  nepovoljne, ili  kako  ja  to  bolje  rečeno  ne harmonične aspekte    navode  na  nešto čega  trebamo da budemo  svesni,odnosno osvestimo kod sebe,  ili   na  nešto  sa čime  treba  da  se  suočimo  kako izazovom, koji  u sebi   ne nosi  samo  loše,  već  i  priliku  za  promenu,  za  raskidanjem  sa prošlošću,  kraju nečega  recimo kada  Pluton  pravi  izazovne  aspekte.  Uran,  donosi  novine  i u konjukciji sa Merkurom,  on omogućava  promenu  načina  razmišljanja,  kroz nove ideje,  nova saznanja  koja  mogu da menjaju  život. Ako  , tvoja  sestra  želi  da   se suoči  sa   emocijama, posebno  strahom  od  promena  i novina i  radi  na  tome, a za  to postoje  brojne  tehnike opuštanja,  putam   disanja iz  stomaka,koje  su  izuzetno važne  kod  stresa,  jer oslobađaju    napetosti.  Sa Mesecom  u Devici, koji na ima, u  konjukciji sa  Uranom  i Plutonom,meditacije,  takođe  mogu da  budu    te koje imaju  isecljujuće  dejstvo, ali  i razne  druge  alternativne  tehnike, jer Uran  on je  nešto  drugačije,  a Pluton menja iz  korena. Očito  da  ona  treba da  menja  emocije,  i emotivna stanja  koje  su dovela  do bolesti. Emocije negativene su pokretač bolesti Vođene  meditacije   su  veoma  pristupačen i izuzetno povoljno  iscelujuće  deluju na  psihu, a  preko nje i na  telo. One omogućavaju  da   se jača  i intuicija  i da  se pokrene proces samoisceljivanja, koji  je  neophodan  da  bi  došlo  do ozdravljenja. One  dovode   do opuštanja  i ja  joj  preporučujem.

Promene,  nova  saznanja,nove informacije  su   za  nju nešto što u narednom preiodu  može  pomoći  da  se  neke  stvari promene, zbog  Urana  koji  je bio na  njenom natalni Merkur. Treba  biti  otvorena i spremna  da ih   prihvati. Dalje, ono na  što  bih  skrenula  pažnju i što  je jako  važno  za  nju je  da  oprosti i zaboravi   ono što je dovelo  do njene  bolesti, a to je  razvod  braka.  Saturn  u konjukciji sa  Venerom   u Ribama i u opoziciji  sa  stelijomu Devici,  koji  čine Mesec, Uran i Pluton  goori  o  emotivnoj  patnji   i bolu  do  kojeg  je  došlo  u  njenom  životu,  kroz   razočarenje koje je  doživela u  braku.  Sa  tom patnjom, kao  pokretačom  bolesti, odnosno osećanjem tuge treba  da  se suoči.Opraštanjem  sebi  i  partneru,  kao i svima onima  koji  su joj  povredili. Opraštanje je bitno za njeno emotivno zdravlje i za oslobženja od negativnh osćanja, od prebacivanja, zameranja drugima i sebi na onome što je bilo, a Mesec u Devici je tome izuzetno sklon. Bolesti  su podstaknute  našim  emotivnim  iskustvima i  ona  kada se  promene,  menja  se  i život. Tu joj mogu pomoći   afirmacije, preporučujem joj  knjigu Džozefa  Marfija " Moć podsvesti,  kao i Lujzu Hej, čije  knjige   su   deo  njenog iskustva  i borbe  protiv  kancera,  uz  pomoć   afirmamacija, koje  su zapravo  misli  koje  nam   u  velikoj  meri  mogu  menjati   i oblikovati  život,  čak  i kada smo  izloženi  uticaju   planeta  koje  nam   donose   poteškoće,  ili ograničenja,  bolesti, kao  što  to može  Saturnom, kada  pravi  neki nepovoljan  aspekt  na  svetla, a kod  vaše  sestre  će  praviti  iz Strelca  kvadart na Mesec  i  stelijum  u Devici,  kao i na Veneru i Saturn  u Ribama.

 Tada  je  potrebno  da  se  suočimo  sa  strahom, ili sa  tugom ,a   postoje  način  da  se  to ublaži i  brže  prevaziđe, jer  sve što  dugo traje i što ne možemo  da ograničemo, ili  kontrološemo  kada  su emocije u pitanju  deluje  na  naše  zdravlje  nepovoljno. Treba  naravno  gledati  šta  je i sa  dispoztorima,planete koja  pravi nepovoljni  aspekt  i kako  oni  i  kada  mogu  da  pomognu  i da ublaže  situaciju. Pored  sporih planeta, posmatramo i brze,   koje  dovode do promena bržih  i  koje   u času  kada naprave povoljan  aspekt  sa  nekom našom planetom  treba  iskoristiti  da bi  se promena  učinila i  ublažili nepovoljni  uticaj.  Recimo,  kod  vaše  sestre  je  Merkur  planeta  koja  utiče na njen  Mesec u Devici. On  se brzo kreće, izuzev  kada  ide  retrogradn i kada  napravi povoljan  aspekt  sa  nekom od  natalnih planeta, onda  u skladu sa  aspektom preduzimam  promene,  dolazimo  do  novih  saznanja,  ili  informacija, ili  konatakta, koje  mogu  da  doprinesu,umanje ,ublaže    ono nepovoljno što  pravi neka spora  planeta. Mesec  ka najbrža planeta, odnosno  svetlo  može  takođe u mnogome  da  promeni  stvari. On  je  taj  koji  deluje  najviše  na  svakodnevna  dešavanja  i promene  i u    povoljnim trazitima, kao  i povoljnim  lunarnim  danima  on može  da  dovede  do nevorovatnih  promena. Lunarna astrologija,  zasnovana  na  delovnju  Meseca    i uslađivanju  navika  življenja (ishrane, emotivnih  ispoljavanja itd)  u skladu  sa  mesečevom energijom, može  da  dovede  da menjajući navike  življenja i usklađivajući  se  sa uticajima  Meseca u velikoj  meri  poboljšamo svoj  život,   izvučemo  iz  sebe  ono pozitivno,  korigujemo  ono  negativno.  Sve  to podrazumeva  i  rad  na  sebi,  povećanje  svesnosti  i osećanja sopstvene odgovornosti.  Kada  smo  na tom  putu samorazvitka,onda   se  možemo  drugačije doživljavati  i negativna iskustva,odnosno korstiti  ih  u svoju korist,  izvlačeći iz  njih   ono  što  vodi  ka  dobrom i poboljšanju nas. Bolest   dolazi  kao  upozorenje  da nešto  trebamo  da menjamo   kod  sebe i u svom načinu  života.  Kako, šta i kada, na koji  način,    uz pomoć  koga, ili čega  to  nam  poručuju  planete,  a na  nama je  da te istine  dođemo i  ako smo  poznavaci  astrologije  znamo  da    posavetujemo   druge  šta im je činiti i u periodima   kada   smo izloženi  uticajima  planeta  koje  nam   donose   poteškoće, bolesti, ili nesreću. Šta  činiti  da  to  ublažimo,  ili  kako  se  sa  tim nositi i  dokle  traje  taj  periodu.  U nepovoljnim  periodima  uvek postoje i povoljni  dani  i  povoljne  prilike,  koje  dovode  do  preokreta,  ili  do  mogućnosti poboljšanja, ili  dolaženja  do osobe koje nam može pomoći, ili  do  nekog  duhovnog  saznanja  koji može  da promeni  negativan način  razmišljanja i  negativne  stavove  koji  nas  koče,ili   dovode  do  samosažanjenja. Astrologija  nam  omogućava da shvatimi  zbog čega nam  se nešto dešava tada   i  šta  je  to  što  trebamo  da menjamo  kod  sebe  da  bi  se promenila i naša  energija,emocije,  raspoloženje.  To  i nije   uvek lako, ali je moguće. Uran  je  taj  koji  donosi  osvešćenje,  koji  inicira  promene,a  kod  vaše  sestre  on   može  da  dovede i  do  pozitivnih  promene, ako je  spremna  da  prihvati novine  i  da ih koristi, da se osolbodi  stresa, nemira,  uzbuđenja. Opuštanje  je   ono što  bi trebala  da  primenjuje,  kako  bi  se bolje osećala.

  Kada je  reč  o  promeni ishrane, Neptun u prvoj  kući je  taj  koji  je  može  doneti promene. Neptun  je  taj  koji  se odnosi  i na  veru,  pa je  dok je u Ribama u  drugoj važno  da ona  veruje da može  promeniti  svoje zdravlje.  On  se odnosi  i na vodu,   te  vodene  terapije, ili  voda  u lečenju može  da bude  važna. Unošenje vode u organizmu na  pravilan  način  i  shodno njenim  zdravstvenim problemima  može   učiniti  njeno  zdravlje  boljim. Proučite  literaturu  vezanu  za  to. Jupiter u   Devici, znaku koji  se odnosi  koji  će  biti na  njenom  stelijum  više  puta ove godine, a  kada  krene  direktno    juna meseca   ona može  da  dovede  do poboljšanja  zdravlja, kroz  optimistički  pogled, ali i osećaj  unutrašnje  ispunjenosti, zadovoljs  na  stvari, ali i kroz  srećne promene  do koji može  dovesti  kada je  na Uranu i na Plutonu.  To  vreme  treba iskoristiti   da  bi kod  sebe  menjala  nešto na bolje,  možda i preko  neke nove  veze, ili   drugog  braka, ili  unuka,  jer je  to 9.  kuća, ili  preko  nekog  putovanja, ili  nekog iskustva vezanog za 9. kuću, koji  će doneti priliku  da   doživi   prijatno emtivno iskustvo      ! sunny sunny sunny
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4220
Godina : 53
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: Reumatoidni artritis

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu