Astrotanjin astrološki forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj sestric

2 posters

Ići dole

Moj sestric Empty Moj sestric

Počalji  Teki Pon Sep 04, 2017 10:28 pm

Pozdrav svima, pisem u nadi da ce neko da mi pomogne protumaciti kartu. Radi se o mom sestricu... on ima problem brzog govora, nerazumijevanja odredjenih jednostavnih pojmova, tesko izrazavanje, ponasa se djetinjasto kao sestogodisnjak, iako je krenuo u 2. razred. Posjete logopedu su poboljsale govor iako jos uvijek brza dok prica, sposoban je da cita, pise, racuna, nastavnica ga hvali.. neko ko ga ne poznaje ne bi rekao da ima ikakav problem, ali mi primjecujemo i kod nas idalje postoji strah da postoji mogucnost nekog mentalnog poremecaja. I da napomenem u vrticu je bio diskriminisan i ostavilo je psihicke posljedice na njega sigurno, ali da li ima veze jedno s drugim ne znam. Nadam se nekom odgovoru.
https://i.servimg.com/u/f11/19/76/75/93/astro_10.gif
Od srca vam se zahvaljuje jedna tetka <3

Teki

Broj poruka : 1
Datum upisa : 04.09.2017

Nazad na vrh Ići dole

Moj sestric Empty Re: Moj sestric

Počalji  logos Pet Nov 03, 2017 2:23 am

Teki ::Pozdrav svima, pisem u nadi da ce neko da mi pomogne protumaciti kartu. Radi se o mom sestricu... on ima problem brzog govora, nerazumijevanja odredjenih jednostavnih pojmova, tesko izrazavanje, ponasa se djetinjasto kao sestogodisnjak, iako je krenuo u 2. razred. Posjete logopedu su poboljsale govor iako jos uvijek brza dok prica, sposoban je da cita, pise, racuna, nastavnica ga hvali.. neko ko ga ne poznaje ne bi rekao da ima ikakav problem, ali mi primjecujemo i kod nas idalje postoji strah da postoji mogucnost nekog mentalnog poremecaja. I da napomenem u vrticu je bio diskriminisan i ostavilo je psihicke posljedice na njega sigurno, ali da li ima veze jedno s drugim ne znam. Nadam se nekom odgovoru.

Od srca vam se zahvaljuje jedna tetka.

Moj sestric FkORrXq

Vrh III kuće (govor, mentalnost) je u znaku Vodolije (brzo, naglo, prekidi, oscilacije, visoko-moždane funkcije, brz i britak um, svađa, nervoza, uzbuđenje) a vladar Uran u njoj u znaku Riba (izolovanost, povlačenje, psiha, nerazumevanje, lekari). Ovo ukazuje na brz i nervozan govor naročito pri uzbuđenju koje može biti posledica izolovanosti a, takođe, može dovesti do nje. Uran je u opoziciji sa Saturnom (vreme, teškoće, problemi, depresivnost) a zajedno sa Plutonom (stradanje i regeneracija, fatalno, destruktivno) čine neugodan T-kvadrat sa fokusnom tačkom u Plutonu iz I kuće (osoba) u znaku Jarca (vreme, teškoće, problemi, depresivnost). Ovo može ukazivati da bi se vremenom problemi (Saturn) mogli negativno i destruktivno ispoljiti. Uran je u povoljnim trigonima sa Venerom (sklad, lepota, prijatnost, ljubav – vladar VI kuće akutnih zdravstvenih problema) iz znaka Škorpije (loš položaj - u padu) i XI kuće (prijatelji, klubovi, udruženja) i Suncem (osoba) iz XII kuće (izolovanost, povlačenje, psiha, nerazumevanje, lekari) što može ukazivati na potrebu uključenja lekara stručnjaka za govor (Uran vladar III kuće u Ribama) kao i na značaj neposredne okoline (III kuća – komšiluk, neposredno okruženje) za njegovu komunikaciju. Značajan je i stelijum Jupitera (vladar Asc – osoba, stavovi, optimizam), Meseca (psiha, duša, emocije, majka), Neptuna (izolovanost, povlačenje, psiha, nerazumevanje, lekari) i Chirona (ranjeni iscelitelj, rana koja teško zarasta, karma, žrtvovanje)  iz znaka Vodolije (brzo, naglo, prekidi, oscilacije, visoko-moždane funkcije, brz i britak um, svađa, nervoza, uzbuđenje) koji je u opoziciji sa Marsom (aktivnost, energija, vladar IV kuće – nasledne sklonosti, roditelji) a zajedno sa Venerom u snažnom fiksnom T-kvadratu pri čemu je Venera u fokusnoj tački u koju se sliva sva energija ove konfiguracije. Ovo uglavnom simbolizuje velike (Jupiter) oscilacije (Vodolija) na emotivnom i psihičkom planu (Mesec i Neptun) koje mogu biti uzrokovane genetikom a astrološki gledano i karmom (Chiron) pri čemu se javlja velika energija (Mars) koju treba kanalisati kroz igru, zabavu, razonodu i ostale vidove rekreacije (Mars u Lavu) nakon čega bi se osoba osećala prijatno i zadovoljno jer bi se oslobodila velika negativna energija (Venera u Škorpiji) što bi uticalo na smanjenje tenzije i normalniji govor (Venera u povoljnom trigonu sa Uranom iz znaka Riba i III kuće i Mars u trigonu sa Merkurom sa 11° /stepen Vodolije/ Strelca na samom Asc). Ovaj drugi T-kvadrat ukazuje na veliki značaj roditelja u životu deteta kao i na njihovu veliku žrtvu a Uran i znak Vodolije da bi vredelo pokušati usmeravati ga na modernu tehniku pomoću koje bi lakše i jednostavnije komunicirao. Tome u prilog ide skladan bisekstil Urana, Venere i Severnog čvora iz znaka Jarca koji astrološki ukazuje da bi sve to vremenom (Jarac) dovelo do uspeha (Severni čvor kao fokusna tačka navedenog bisekstila).

PS: Izvinjavam se što se ranije nisam javio jer sam tek sada video post.
Svako dobro!

logos

Broj poruka : 655
Datum upisa : 29.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu