07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Ići dole

07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Počalji  Astrotanja taj Pet Nov 08, 2013 2:26 pm

Jupiter, planeta širenja,  sreće,  uspeha i  prosperitetaza razliku od drugih planeta , koje su retroradne  nema nepovoljno delovanje,  posebno ako znamo na šta trebamo u narednim mesecma,a da obratimo pažnju, kako se treba ponašati. Retrogradno kretanje Jupitera u Raku može da produbi naša osećanja, da izazove unutrašnje obilje, kako na duhovnom planu, tako i na emotivnom. Jupiter kada je retrogradnan on još više doprinosi unutrašnjem razvoju,  produbljivanja verovanja, jačanju unutrašnjeg osećaja za istina,  osećaj  pravednosti, posebno jer je  sada, do je u znaku svoje egzaltacije.Kako on  deluje na moralne i etičke vrednosti može pojačati osećaj odgovornosti za porodicu, pomaganje drugim ljudi,  povoljno uticati na humanitarne akcije.

Dok je Jupiter retrogradan, Mesec njegov dispzitor je taj, koji nikada ne ide unazad  što je povoljnost ove planete dok je u Raku je upravo u tome. Otuda  će povoljni i dobri tranziti Meseca  na natalne planete, tako i u tranzitu uticati na  povoljni ishod stvari i neće zaustaviljati u toj meri  tok nekih dešavanja, kao kada je Jupiter u nekom drugom znaku, čiji  vladar može da ide retrogradno. U tome je i taj blagoslav Jupitera u Raku, pa nije ni čudo što je on između ostalog Jupiter  egzaltiran u Raku.

Jupiter u Raku je dobar za duhovne procese i za učenje kada je retrogradan, pa se sada možete posvetetiti obrazovanju i ako učite i stiudirate, a nešto vam se vuče od ranije, tim pre možete sada završiti. Posebno se potrudite da  iskoristite povoljne uticaje Jupitera u decembru, kada će biti u trigonu a Satunom u Škorpiji, da uložite trud i da završite ako ste pri kraju studiranje. Tada će i Merkur ići direktno i biti u Strelcu, gde je povoljna  za učenje i studiranje, za inteletualno napredovanje. Povoljno će delovati i na optimistički stav prema životu, na razvijanje životnu filozofiju,razvitak duhovnost,  verovanje u pozitivan ishod  baš zahvaljujući retogradnom Jupiteru.


Kada su materijalne stvari u pitanju i sticanje  kada je Jupiter retroradan u Raku on može da donese na povratak nekih stvari, kao što je recimo oponovno aktiviranje prodavanja imovine, nekretnina, koja vas već od ranije opterećije i  dugo čekate da je prodate. Za to je povoljan decembar, kada će napraviti trigona sa Saturnom u Škopriji, što može uvećati prihode. Januara 2014. već neće biti povoljno vreme za to, jer će tada Jupiter biti u opoziciji sa Plutonom, pa bi to moglo dovesti da ste na gubitku pri pordaji, ili da pretrpite i neku štetu. Zato, tada ne ulazite ni u veće porodične kupovine,ili kupovine vezane za dom,  jer one mogu da budu prepterećenje, ili zaduživanje, koje će pogoršati situaciju, izazvati dugove, koje  mogu da donesi gubitke. Tada bi najbolje bilo da uvedete restrikciju, štednju u potrošnji, ograničanje. Na mentalnom planu dobro je da  pokušavate da se oslobodite nečega što vas  opterećuje, da neke odnose koji su  nepovoljni porodični,  ili trasformišete,  ili preokrenete, ili ako to ne možete shvatite ograničenje,  prepreka.

Jupiter će biti pri  svom retrogradno hodu će biti u kvadratu sa Uranom u Ovnu,  osetiće se  u februaru 2014., u martu već manje  jer će Uran ići direktn i udaljavati se ve više od Juppitera, koji će  do 8.marta nastaviti svoj retrogradni hod. Ovo je period kada bi trebali da izbegavate rizike, ne ulećete u  nešto što može da pogorša  situaciju u kojoj te. Moguće je da će nečija potreba za  slobodom, ili za  novinama, ili avanturom poremetiti porodičnu situaciju ili odnose, ili ako je reč o nekoj kupovini, ili ulaganju dovesti do   problema, poremetiti porodične odnose i sl. Marta nije povoljno vreme da se uđe u novine poslove, ili avanture, jer Mars,kreće retrogradno, pa će to onemogućavati napredak tih aktivnosti i donositi  poteškoće u njihovom  njihovoj relizaciji.

Jupiter u svom retogradnom hodu će biti u konjukciji sa zvezdom Castor Mekrurovske prirode, koja povoljno deluje na komunikaciju i izražavanje i može da povoljno deluje na one koji pišu, koji prenose istinu, koji teže pravdi, a koji mogu da  to prenesu drugima i utiču na osvešćivanje.

Retrogradni Jupiter može da donese povećanje pravdoljubivost.  On povoljno utiče i na sticanje mudrosti, a ona je to što može da nam pomogne u  suočavanju sa svim onim što život  donosi i da nas sačuva od  loših  događanja. Optimizam sa retrogadnim Jupiterom može biti i povećan, ali  nastosjte dane preterujete  u tome,  januara i februara, kada je dobro suočiti se relano sa situacijom i izbeći pretrivanja, da bi  smo što bolje prošli.

Natalni,  uporedni,  godišnji, ljubavni, poslovni horoskop, ili astrološke konsultacije za  duži ili kraći period  možete naručiti na telefon 060 54 54 254.
avatar
Astrotanja

Broj poruka : 4206
Godina : 52
Datum upisa : 22.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.astrotanja.rs

Nazad na vrh Ići dole

Re: 07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Počalji  njonjica taj Sre Feb 05, 2014 3:43 pm

Mislim da je jako povoljna ova setnja Jupitera u Raku osobama koje imaju planete u vodenim znacima; za nas starije je povoljnije da su planete u Skorpionu jer je to neki novi pokusaj, rebirthing, nova prilika. Stepen egzaltacije Jupitera je na 15* Raka, to je mjesto najveceg novca i najjacih spoznaja i on ce se na taj stepen vratiti ponovo u maju.
avatar
njonjica

Broj poruka : 16
Godina : 53
Локација : Sarajevo
Datum upisa : 20.10.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Počalji  Marija Lepotica taj Pet Mar 07, 2014 12:50 am

Meni jupiter u raku nista dobro nije doneo, za sad

Marija Lepotica

Broj poruka : 2
Datum upisa : 07.03.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Počalji  ena1976 taj Pet Mar 07, 2014 8:34 pm

Marija Lepotica ::Meni jupiter u raku nista dobro nije doneo, za sad

Ni meni, šetkao se preko MA, pravio 90 sa VE i PL, 60 sa ME i apsolutno ništa ni dobro, ni loše
avatar
ena1976

Broj poruka : 413
Datum upisa : 06.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 07.11.-6.03.2014. Jupiter je retrogradan u Raku

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu